Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

WK Darts live stream: Peter Wright – Diogo Portela 1e ronde

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

WK Darts vandaag. Donderdag wordt de eerste ronde van het wereldkampioenschap darts 2018 afgesloten met de laatste vier partijen. En in de slotmatch komt eindelijk een ferme kanshebber voor de oche te staan: Peter Wright. Hij is na Michael van Gerwen de sterkste speler van 2017.

Woensdag waren er geen verrassingen in het Ally Pally. Michael Smith, Simon Whitlock en Justin Pipe waren sterker in de wedstrijden die ze geacht werden te winnen. Wel was het niveau van Whitlock nog niet imposant genoeg om hem hoop te geven op de titel, waar hij via twee halve finales vroeger al eens aan heeft mogen ruiken.

WK Darts: Peter Wright – Diogo Portela

Dit jaar rekende Peter Wright, oftewel Snakebite, af met het stigma dat hij de beste darter was die nog nooit een major won. Na een paar verloren finales, vaak tegen Mighty Mike, was het in maart dan eindelijk raak op het UK Open. Peter Wright WK Darts voorspellingen goksites GettyOp het World Matchplay en de Grand Slam of Darts ging het wel in de eindstrijd mis, maar de Schot stond in 2017 al met al toch mooi in vijf finales van de zogeheten tv-toernooien.

Wright is een solide speler die zijn gemiddelde zelden al te veel onder de honderd laat dalen. Wat een beetje ontbreekt is dat hij ook zelden dik boven de honderd scoort, en dat is nodig om wat sneller een voorsprong te nemen in matches. Blijft de marge klein, dan gaan andere, mentale factoren een grotere rol spelen. Een van de manieren waarmee de mentale sterkte gepeild kan worden, is door te kijken hoe vaak het goed gaat als een darter drie pijltjes achtereen voor een finish heeft. En dan komt Wright uit op 75 procent, oftewel de elfde score van de 32 geplaatste spelers. Dat moet dus beter.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen darten

Tegen de exoot Portela zal dat nog niet echt mee gaan tellen. De Braziliaan schuimt de vloertoernooien van de PDC af en is daarin weinig succesvol. Komt Wright uit op zijn gewoonlijke moyenne van 98 tot 102, dan zal er weinig spanning ontstaan.

In deze eerste ontmoeting is Peter Wright de favoriet op 1.04 en noteert Diogo Portela 10.00. Een uitslag van 3-0 voor de Schot noteert bij bookmaker Mr Green 1.57 en dat is gelijk onze tip voor vandaag.

Programma WK Darts vandaag

volledig: speelschema WK Darts 2018

Eerste ronde, 20:00 tot middernacht
Cristo Reyes – Toni Alcinas
Kim Huybrechts – James Richardson
Darren Webster – Devon Petersen
Peter Wright – Diogo Portela

Lees ook: live streaming darts kijken

Back To Top