Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Rob Cross winnaar WK Darts 2018: Taylor met 7-2 verslagen

Rob Cross winnaar WK Darts 2018 bookmakers Getty

WK Darts 2018. Phil Taylor nam zondagavond afscheid van de dartssport en symbolisch genoeg geschiedde dat met een afranseling door Rob Cross. De 27-jarige Engelsman speelde de match van zijn leven, won met 7-2 en stelde daarna kalmpjes dat het beste nog moet komen. En die voorspelling van de kersverse wereldkampioen darts lijkt niet eens overdreven…

Megatalent Rob Cross wint WK Darts

Wat Cross sinds de zomer van vorig jaar liet zien wees al op zijn enorme talent. Zo versloeg hij in juli 2017 de toen regerend wereldkampioen Michael van Gerwen in de kwartfinale van een European Tour evenementje. Geen big deal voor Mighty Mike, want dat zijn niet de toernooien waar hij voor leeft. Wel een enorme boost voor Rob Cross, die pas in februari 2017 debuteerde als profdarter, nadat hij in februari 2016 op verzoek van zijn oom meedeed aan een amateurwedstrijdje in de kroeg. Daar dwong hij een plek af voor het UK Open 2016.

En zoals hij zijn profbestaan explosief begon, zo knalde hij ook tegen Phil Taylor uit de startblokken. In een mum van tijd stond hij met 3-0 in sets voor, onder meer via een bikkelharde 167 finish om de tweede te pakken en een checkout van 153 voor de derde. Op dat punt had hij negen van de eerste elf legs gewonnen. The Power stond erbij en keek er schaapachtig naar.

Breekpunt na negendarter

Set vier en vijf boden de enige periode waarin iets van spanning voelbaar was. Zestienvoudig kampioen Taylor knokte zich terug door zonder legverlies op 3-1 te komen en leek in de vijfde set op weg naar een negendarter. Maar het pijltje raakte de draad en kwam net op de foute helft van het bord terecht. Dat leek toen, en bleek achteraf, het breekpunt. Cross won die leg alsnog en liet Taylor daarna nooit meer geloven in een comeback. Het werd 4-1 en de twee sets daarna gingen met 3-1 naar de debutant.

Taylor mocht nog op 6-2 komen, waarna de slotset een formaliteit werd. Via twee dertiendarters gevolgd door twaalfdarter, waarbij de eerste matchdart gelijk raak was, legde Cross beslag op de hoofdprijs van 400.000 Britse pond. Zijn gemiddelde was 107,7 versus 102,3 voor Taylor. Nadat hij in de halve finale Michael van Gerwen versloeg, bevestigde hij met dit machtsvertoon dat er wel eens een rivaliteit aan kan zitten te komen die lijkt op die van Federer en Nadal in het tennis.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Bookmakers en darten

Kan je geen genoeg krijgen van darts? Goed nieuws: er komt alweer een ander wereldkampioenschap aan. Lakeside van de bond BDO begint komende zaterdag de 6e en gaat door tot en met zondag 14 januari. Wesley Harms, Willem Mandigers en Richard Veenstra hebben een geplaatste status, verliezend finalist van vorig jaar Danny Noppert begint in de voorronde.

Wedden op darts? Glen Durrant is favoriet voor Lakeside en noteert 2.25. Danny Noppert staat ondanks dat hij zich nog moet kwalificeren op 8.00, Scott Mitchell op 11.00.

Back To Top