Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Winnaar WK darts 2019 kan verrassend uitpakken

Jose De Sousa - James Wade in Grand Slam of Darts finale

Michael van Gerwen is favoriet voor de wereldtitel darts bij de bookmakers, maar er zijn meer kapers op de kust dan ooit. Dat zegt ook Barry Hearn, de baas van de PDC: “Bij dit WK Darts moeten we, net als afgelopen jaar met Rob Cross, opnieuw rekenen op een totale verrassing.”

Wie gaat er met de WK darts titel vandoor?

Michael van Gerwen moest afgelopen jaar op het WK zijn meerdere erkennen in Rob Cross die hem uitschakelde. Daarna versloeg Cross Phil Taylor en werd wereldkampioen. Totaal onverwacht. En daarmee kwam Van Gerwens droom van een derde wereldtitel bruut aan zijn einde.

Michael van Gerwen gaat niet echt lekker

Maar de rest van dit jaar ging ook niet van een leien dakje voor de nummer één van de wereld. Dat hij die plaats nog bezet op de PDC-ranglijst heeft hij vooral te danken aan het feit dat er niet één, maar een handvol spelers is waarin Mighty Mike het afgelopen jaar zijn meerdere moest erkennen. Daarom waarschuwt Barry Hearn dat het komende World Darts Championship weer heel verrassend kan eindigen. Dat Van Gerwen zijn derde wereldtitel gaat binnenhalen, staat nog lang niet in steen gebeiteld.

 

Gurney, Price of Wade?

“Als we terugkijken op de laatste paar weken, zien we dat Daryl Gurney, Gerwyn Price en James Wade hebben gewonnen op het grote podium”, zei Hearn. “Het belangrijkste voor deze spelers is dat ze goed de tijd moeten nemen. Het ziet er niet alleen maar somber uit omdat je afgelopen week slecht speelde. Ze hebben nog tot 13 december om weer perfect in hun spel te komen”, aldus Hearn.

Als de twijfel toeslaat

Waar het eigenlijk om gaat volgens Hearn, is dat deze spelers, die tamelijk onverwacht winnaar werden van een groot toernooi, de veerkracht moeten hebben om er in Ally Pally opnieuw op hun best te staan. Wat je vaak ziet binnen het darten, is dat een speler die onverwacht wint, daarna veel moeite heeft op weer op zijn best te spelen. Dat zag je al in de tijd van Phil Taylor, waar eigenlijk niemand echt tegenop kon, maar je ziet het ook op dit moment waarop Michael van Gerwen de man is die je moet verslaan om bij de titel te komen.

Als dat lukt slaat de twijfel toe en een week later wint er iemand anders. Volgens Hearn is de vraag dus voor mannen als Gurney, Price en Wade: “Wie is er mentaal sterk genoeg om te zeggen “Vergeet wat er is gebeurd?” Als ze die worsteling niet kunnen loslaten, groeien de titelkansen voor Van Gerwen.

Speelschema WK Darts ** Voorspellingen ** WK Darts bookmaker

Mighty Mike zijn eigen grootste vijand

Maar Michael van Gerwen zit zelf ook met een probleem, dat ziet Hearn ook. “Gevestigde spelers, geweldige spelers hebben we toernooien zien winnen, maar niet Van Gerwen,” merkte hij op. Daarmee is Mighty Mike dus zijn eigen grootste vijand. Terugkijkend op een najaar waarin de grote overwinningen uitbleven kan hij gaan twijfelen aan zijn eigen kunnen. Zelf gaf Van Gerwen aan in een interview met Darts Inside bij RTL7 dat het verliezen vooral ligt aan “niet genoeg over hebben voor het laatste stukje”.

Hij zal dus een flinke doos met extra laatste stukjes achter de hand moeten hebben tijdens het WK Darts. Want de concurrentie is moordend.

Barry Hearn kan niet wachten tot WK Darts start

Niet alleen James Wade, Daryl Gurney en Gerwyn Price zijn gezien hun recente prestaties goede kanshebbers op de wereldtitel, ook Gary Anderson, Peter Wright, Michael Smith, Mensur Suljovic en natuurlijk verdedigend kampioen Rob Cross kunnen Van Gerwen verrassen. Volgens Hearn ligt het dit jaar zelfs nog iets anders en is er echt van alles mogelijk.

“Het wordt ongetwijfeld een van de meest open en beste darttoernooien die we ooit hebben georganiseerd,” zei Hearn over het WK Darts dat op 13 december in Londen van start gaat. “De standaard is door het dak gegaan en ik kan niet wachten!”, voegde hij er aan toe. “We hebben een jaar achter de rug waarna geen enkele verrassing ons nog kan verbazen. We weten dat we te maken hebben met een enorm aantal spelers van topkwaliteit. Je zou kunnen zeggen dat er uit het veld met 96 spelers 32 zijn die voor een totale verrassing kunnen gaan zorgen,” aldus de voorzitter van de PDC.

Voorspellingen WK Darts 2019

Wedden op darten? Nu alvast inzetten op een outsider voor de PDC-wereldtitel, is dit jaar dus interessanter dan ooit met zoveel kapers op de kust. We zien dat de odds voor de top van het darten sowieso al dichter bij elkaar liggen dan ooit.

Waar gokken op winst voor Van Gerwen 2.50 x je inleg bij de bookmakers oplevert, staat er 4.35 voor Gary Anderson en 10.00 voor Peter Wright. De Belg Dimitri van den Bergh wordt bij de beste tien genoemd met odds van 51.00. Simon Whitlock, die dit jaar meerdere keren imponeerde, noteert 67.00 bij de bookies.

Back To Top