Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Finale WK Darts 2018 Rob Cross – Phil Taylor: lange zit

Phil Taylor

WK Darts 2018. Michael van Gerwen zien we vanavond om 21:00 niet terug in de finale van het wereldkampioenschap darts. De titelverdediger werd in de halve finale uitgeschakeld door Rob Cross en de debutant neemt het nu op tegen de levende legende Phil Taylor.

Vooralsnog blijft het bij twee witte sterretjes achterop het shirt van Michael van Gerwen. De kampioen van 2014 en 2017 had tegen Cross liefst zes matchdarts, allemaal in de zenuwslopende eindfase van de match, en zag hoe de Engelsman in de sudden death leg koeltjes met zijn eerste pijl de dubbel acht raakte.

Voor Mighty Mike is het natuurlijk geheel geen troost dat hij deelnam aan de opwindendste partij van het toernooi. Tot 4-4 pakte de darters de set die ze waren begonnen, waarna de Brabander eindelijk op voorsprong kwam, om uiteindelijk de twee laatste sets te verliezen. Hij zal graag vele van zijn 18 eindzeges in 2017 inruilen voor deze WK-titel, want die telt uiteindelijk het meest.

Rob Cross – Phil Taylor WK Darts

Phil The Power Taylor eindigt zijn illustere loopbaan met zijn 21e WK darts finale. Al zestien keer liet de dartspionier uit Stoke zich tot kampioen kronen. En tenzij hij tegen Cross enorm afgaat, zullen journalisten hem honderden keren vragen waarom hij eigenlijk wil stoppen. Kan hij wel zonder de sport en andersom? Zijn uitgooi-percentage is met 52 procent het hoogste van de acht kwartfinalisten. Zijn gemiddelde van 99,8 mag er ook zijn, zeker na vijf (steeds langere) partijen.

Maar Rob ‘Voltage’ Cross heeft al met al net wat meer indruk gemaakt dan Taylor, zeker als je meetelt dat hij in februari 2017 voor het eerst wat prijzengeld pakte op de PDC. Niet alle matches verliepen eenvoudig en Michael Smith had in de tweede ronde zelfs twee matchdarts. Maar juist dat hij ondanks die worstelingen boven kwam drijven is zeer indrukwekkend van de debutant.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Voorspellingen winnaar finale

En een echte verrassing is de opmars van de voormalige elektricien niet. In het half jaar voordat het WK Darts 2018 begon had Cross het op drie na hoogste totaal aan prijzengeld verdiend bij de PDC. En ook over heel 2017 bekeken is hij The Power in diverse statistische categorieën de baas, waaronder die qua raken van de bulls-eye. Tegen Michael van Gerwen was dat een belangrijk wapen.

Wedden op darts? Het is de eerste ontmoeting tussen de oude meester en de nieuwe dartsheld. De match is een best of 13 sets. Phil Taylor is nipt favoriet op 1.85 en Rob Cross noteert 1.96. Een close match lijkt gegarandeerd en we tippen daarom dat er minstens 11 sets komen op 2.00.

Back To Top