Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Winmau Open Belgische Kampioenschappen 2014

Co Stompé

Van vrijdag 1 augustus tot zondag 3 augustus vindt er weer een groot BDO toernooi plaats. In de Belgica Loods te Antwerpen vinden de Winmau Open Belgische kampioenschappen plaats. Op vrijdag begint het toernooi met een warming up met maximaal 256 spelers. Op zaterdag begint het toernooi voor de gemixte koppels, mannen koppels en vrouwen koppels. Zondag is misschien wel de belangrijkste dag, dan worden de kampioenen bij de mannen singles, vrouwen singles, meisjes singles en jongens singles bekend. Het prijzengeld voor de mannen singles is het hoogst met €2500, de vrouwen kunnen maximaal €1000 verdienen.

Is het weer tijd voor een Nederlandse overwinning?

De inschrijving voor dit toernooi is nog niet gesloten. Darters kunnen zich inschrijven tot 20 juli middernacht. Er is dus nog niet bekend welke grote namen er mee zullen gaan doen aan het toernooi. Het is nog de vraag of er een Nederlander aan het toernooi mee doet die grote kans maakt om te winnen. De laatste keer dat er een Nederlander won in België was in 2005. Toen won Albertino Essers in een Nederlandse finale van landgenoot Co Stompé. Na 2005 heeft het tot 2011 geduurd voordat de Nederlanders er weer dichtbij waren. In 2011 verloor Ron Meulenkamp in de finale van Ross Montgomery en in 2012 verloor Christian Kist van Robbie Green. Het is wel weer tijd voor een Nederlandse winnaar.

Vorig jaar werd het toernooi gedomineerd door de Engelse darters. De winnaar in de mannen singles in 2013 was Martin Adams die in de finale won van landgenoot James Wilson. Bij de vrouwen is het toernooi voor de laatste keer door een Nederlandse gewonnen in 2007, dat was Francis Hoenselaar. In de afgelopen jaren waren het Deta Hedman (2011), Trina Gulliver (2012) en Julie Gore (2013) die het toernooi wonnen.

Back To Top