Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Winmau Belgium Open 2015: De Vos en Harms grootste kanshebbers

Geert de Vos Winmau Belgium Open 2015

Belgium Open 2015. De Belg Geert de Vos start op de Winmau Belgium Open 2015 als ‘topseed’ voor eigen publiek, maar ook de Nederlandse Wesley Harms die vorig jaar tweede werd, wordt tot de grootste kanshebbers gerekend.

Het Belgium Open is het grootste Belgische dartsfestijn en wordt dit weekend gespeeld in Antwerpen. Er staan weer ruim duizend darters aan de oche, waaronder drieëntwintig geplaatste Nederlandse heren en elf geplaatste Nederlandse dames, plus in totaal zeventien junioren die directe deelname hebben afgedwongen door goede resultaten in andere wedstrijden en competities. Maar daarnaast hebben zich ook heel veel andere minder bekende Nederlandse en Belgische darters ingeschreven voor dit open toernooi. Zij zullen op zondag 2 augustus strijden om de titel in hun eigen klasse.

In een grijs verleden werd het toernooi tweemaal door Raymond van Barneveld gewonnen (1996 en 1999) en ook Co Stompé ging eenmaal met de titel naar huis (2000). Andere Nederlandse winnaars waren Willem Kralt (2004) en Albertino Essers (2005) die in zijn finale Stompé van een tweede titel af wist te houden. Onder de namen van andere finalisten van de afgelopen tien jaar vinden we Darryl Fitton, Dean Winstanley, Tony West, Scott Waites en Ross Montgomery.

Winmau Belgium Open 2015

Op zaterdag worden vanaf tien uur ‘s morgens de koppelwedstrijden gespeeld waarvoor zich 81 gemengde koppels, 145 herenkoppels en 32 dameskoppels hebben ingeschreven en er wordt tevens in deze volgorde gespeeld. Op zondag wordt er gestreden om de individuele titels bij de meisjes en jongens junioren, de dames en de heren.

Het echte toernooi waar het meest naar wordt uitgekeken begint zondag om 10.00 uur. Glen Durrant, de huidige nummer één op de BDO-wereldranglijst ontbreekt. Ook Martin Adams, die de titel van het Belgium Open al drie keer in de wacht sleepte, is er dit jaar niet bij vanwege persoonlijke omstandigheden. Afgelopen jaar kwam hij tot de kwartfinales waarin hij niet opgewassen bleek tegen Wesley Harms. De jonge Nederlander drong vervolgens door tot de finale waarin hij ten onder ging tegen Martin Phillips die de titel won en de hoofdprijs mee naar huis nam.

Deelnemers Winmau Belgium Open 2015

Wesley Harms is er dit jaar weer bij en ook vinden we Rick Hofstra, Ryan de Vreede, Jeffrey de Graaf, Jimmy Hendriks, Remco van Eijden en Danny Blom onder de mannelijke deelnemers die zich direct hebben geplaatst. Daarnaast zijn er vooral veel Belgen en Nederlanders die zich hebben ingeschreven, naast deelnemers vanuit de rest van Europa en de wereld die op het Open Belgische kampioenschap afkomen. Onder de buitenlandse ‘seeds’ vinden we uiteraard Ross Montgomery, Scott Mitchell, Scot Waites, Ted Hankey, Gary Robson en Tony O’Shea. De heren hebben een hoofdprijs van €2500 in de pot zitten.

Titelverdedigster bij de dames is de Nederlandse Aileen de Graaf. Een van haar belangrijkste opponenten, Trina Gulliver, moet verstek laten gaan wegens ziekte. Andere ‘geseede’ Nederlandse dames zijn o.a. Anneke Kuijten, Sharon Prins en Karin Krappen. Ook Anastasia Dobromyslova, Deta Hedman en Fallon Sherrock strijden mee om de hoofdprijs van €1000.

Het Open België Dartstoernooi is een van de grootste ter wereld. Het wordt dit jaar voor de 34ste keer gehouden. Het toernooi vindt net als afgelopen jaar weer plaats in de Belgica Loods van de Royal Yacht Club van België in Antwerpen aan de Schelde. Vanavond begint het feest met een warming-up toernooi waaraan maximaal 256 darters kunnen deelnemen.

Back To Top