Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Werelds beste dartster Lisa Ashton niet naar Nederland

Lisa Ashton, vier Nederlanders en een Belg pakken Tour Card met Q-School

Dartsnieuws. Dartsliefhebbers zijn nog maar net bijgekomen van beide wereldkampioenschappen. Achtereenvolgens werden de WK’s van bonden PDC en BDO gespeeld. Hét recept voor een paar spannende weken darts. En dat waren het ook zeker. Maar net als bijvoorbeeld voetballers hebben ook darters hun rust. Deze week wordt er dan ook geen groot toernooi gespeeld. Dat betekent overigens niet dat de dartswereld stil staat.

Lisa Ashton niet op Dutch Open

Net ging het al even over het WK van de BDO, maar voor de vrouwen staat het bekend als de WDF. Deze maand wist Lisa Ashton haar titel bij de vrouwen te verdedigen en is dus voor de tweede keer op rij wereldkampioene darts. Wel jammer is dat Lisa Ashton dit jaar niet acte de présence zal geven tijdens de Dutch Open. Ze zegt zelf in een interview dat ze behoefte aan een vakantie met haar gezin, wat dus de reden is van haar afwezigheid in Nederland. Het toernooi begint op 30 januari in Assen.

Kans op eerherstel Van Gerwen

Voor de échte wereldtop bij de mannen is het eerste officiële toernooi de Unibet Masters. Alle grote darters zullen deelnemen aan het toernooi, waaronder onze eigen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. In de achtste finales neemt Van Gerwen het op tegen de Engelsman Wes Newton en staat van Barneveld aan de ockey tegen de Australiër Simon Whitlock. Beide Nederlanders haalden dit jaar niet de finale van het wereldkampioenschap van de PDC, maar moeten nu toch echt vooruitkijken. Vooral Michael van Gerwen, die vorig jaar nog wereldkampioen was, had moeite met de uitschakeling in de halve finale. Van Barneveld haalde dezelfde ronde.

Net na The Masters, die op 31 januari van start gaan en op 2 februari eindigen, begint de Premier League. Vorig jaar hebben de beste darters van de wereld uitgemaakt wie daar bij mag horen. En ook ‘Mighty Mike’ en ‘Barney’ zullen net als op de aanstaande Masters tot de deelnemers behoren. De Premier League duurt tot 21 mei. In verschillende Britse steden maken de tien deelnemers hun opwachting. Van Barneveld start dan tegen Lewis en Van Gerwen neemt het op tegen de Belg Kim Huybrechts. ‘Barney’ speelde op het WK al een thriller tegen Lewis, die uiteindelijk aan het kortste eind trok.

Back To Top