Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wedtips Premier League of Darts: Michael van Gerwen favoriet in finale

Michael van Gerwen en Gerwyn Price favorieten Masters 2021

Finale Premier League of Darts 2016. Na 15 weken topdarts culmineert de Premier League of Darts in de O2 Arena in Londen. Phil Taylor, Adrian Lewis en Gary Anderson hopen Michael van Gerwen te kunnen stuiten.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Drie wedstrijden bepalen wie de twaalfde Premier League of Darts wint. Drie oud-winnaars staan aan de oche, Adrian Lewis is de enige die nog nooit won. In 2011 verloor hij de finale van Gary Anderson. Nu staat hij tegenover de man die de afgelopen drie jaar in de finale stond, maar alleen in 2013 won: Michael van Gerwen. Mighty Mike sloot de reguliere fase van de Premier League af als koploper door vorige week Phil Taylor te verslaan.

Lewis had nog een zege op Gary Anderson nodig om zijn deelname aan deze play-off Premier League of Darts. te verzekeren. Maar Jackpot weet dat hij de terechte underdog is voor deze halve finale. Want Van Gerwen presteert gewoon veel constanter dan hem. En in onderlinge ontmoetingen loopt Lewis – net als de rest van de dartswereld – achter tegen Van Gerwen: 12 zeges tegen 27 voor de Nederlander. Bovendien won Van Gerwen zes van de laatste zeven onderlinge duels.

Wedtips Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Het is dan ook niet gek dat Van Gerwen nu bij bookmaker 888Sport 1.17 staat voor de zege, tegenover 5.00 voor Lewis. In de ‘best of 19’ kun je dan beter kijken naar een overtuigende zege voor Mighty Mike. Zo staat een zege met minimaal 4 legs verschil (de -3.5 leg handicap) op 1.57. 5 legs verschil (-4.5 leg handicap) staat nog een stukje mooier op 1.90. Als je liever naar Van Gerwen alleen kijkt, kun je bijvoorbeeld een checkout van 129 of hoger voor hem op 1.73 overwegen.

Phil Taylor – Gary Anderson

Hij liep dan wel de 25.000 pond bonus mis voor de koploper na de reguliere fase, maar Phil Taylor staat wel als nummer twee in deze halve finale van de Play-Offs Premier League Darts 2016. Hij treft nummer drie Gary Anderson, die vorige week tegen zijn eerste nederlaag in vijf weken in de Premier League aanliep. Die nederlaag van ruim vijf weken geleden was wel tegen Phil Taylor. The Power was in Sheffield met 7-3 te sterk.

Een paar weken daarvoor was Taylor ook al in het eerste duel met Anderson in de Premier League de beste, toen met 7-4. Vandaar dat de zesvoudig winnaar van dit toernooi als favoriet begint voor dit duel, al is het met een licht overwicht: 1.73 op een overwinning van Taylor tegen 2.10 op een verrassende zege van Anderson.

Wedtips Phil Taylor – Gary Anderson

Ik verwacht wel een spannende partij, aangezien Anderson sinds 2015 nog niet eens zo vaak verloor van Taylor: sinds de zege van Anderson op Taylor in de finale van het WK 2015 staat het ‘slechts’ 8-5 voor Taylor in onderlinge duels. Daarom geef ik de notering van 1.67 bij bookmaker 888Sport op minimaal 17 legs in deze partij een goede kans.

Michael van Gerwen favoriet voor Premier League of Darts

Natuurlijk kun je voor deze halve finale ook al inzetten op de eindwinnaar bij bookmaker 888Sport. En natuurlijk is Michael van Gerwen de overduidelijke favoriet. De Nederlander staat op 1.57, Phil Taylor op 4.50, Gary Anderson op 6.00 en Adrian Lewis op 9.00.

Back To Top