Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wedtips Lakeside WK Darts 2016 finale: Waites favoriet voor titel

Scott Waites favoriet Lakeside WK Darts 2016 finale

Wedtips Lakeside WK Darts 2016. De finale van de Lakeside WK Darts 2016 wordt een boeiende partij. Nooit eerder stonden Scott Waites en Jeff Smith samen aan de oche. De inzet is ook meteen de hoogst mogelijke: de titel wereldkampioen bij de BDO.

Scott Waites – Jeff Smith finale Lakeside WK Darts 2016

Scott Waites bereikte de finale na een eenvoudige overwinning op Jamie Hughes van 6-1. De 38-jarige Waites staat daarmee voor de tweede keer in zijn leven in de finale van de Lakeside. De eerste keer dat hem dat overkwam, was in 2013. Toen werd hij wereldkampioen bij de BDO. Waites was als negende geplaatst bij aanvang van het toernooi in Frimley Green, terwijl Jamie Hughes als vierde seed aan het toernooi begon.

Op weg naar de finale bleek Scott ‘too hot’ voor achtereenvolgens Willem Mandigers (3-0), Geert de Vos (4-3), Glen Durrant (5-4) en gisteren kon Hughes aan dat lijstje mannen die hun pijlen stukgooiden op Waites worden toegevoegd.

Jeff Smith startte het toernooi als ongeplaatste speler, versloeg onderweg naar de finale vervolgens de Nederlandse qualifier Matthew Medhurst (3-0), drievoudig wereldkampioen Martin Adams (3-0), Brian Dawson (4-1), Dennis Harbour (5-2), gevolgd door een zwaarbevochten 6-5 overwinning op de verrassing van de Lakeside 2016, Richard Veenstra. Voor een 5-7 overwinning op Waites, noteert 888sport 9,00.

Waites heeft misschien net iets harder moeten knokken voor zijn finaleplaats, maar zijn tegenstanders waren ook wel echte zwaargewichten. De zeges op Vos en Durrant waren met de hakken over de sloot, en de zege op Hughes was schijnbaar eenvoudig. Waites zelf schat zijn kansen heel realistisch in, zo blijkt uit een interview bij de BBC meteen na zijn winst op Hughes. “Dat leek er een beetje meer op dan die andere twee dagen. Jamie is zo’n fantastische speler en vandaag kwam het er helemaal niet uit. Nu heb ik een 50-50 kans om deze titel opnieuw te winnen.” Waites noteert volgens 888sport 1,53 voor de titel en Smith 2,50.

“Blij dat ik de halve finale heb overleefd”

Waar Waites mazzel had in zijn laatste partij, had Smith het ongelooflijk zwaar in zijn laatste partij tegen Veenstra. Zoals hij zelf zei: “Ik kon niet meer. Hij liet me niet gaan. Iedere keer als ik dacht de kans te hebben een voorsprong te pakken, ging mijn dubbel er niet in. Ik ben zo blij dat ik dit heb overleefd. Je moet Veenstra credit geven, Hij was ongelofelijk,” vertelde Smith tegen BT Sports.

 

Vermoeidheid was dus een probleem en ook de druk valt de Canadees zwaar – maar hij blijft vechten en het heeft hem een finaleplaats opgeleverd. Waites is misschien meer de allrounder van de twee en hij heeft al eens in deze finale gestaan; ook als hij onder druk staat, scoort hij goed en kan hij zich terugvechten. Scotty 2 Hotty speelt op zijn best als zijn tegenstander hem flink onder druk zet.

Maar ook Smith heeft laten zien dat hij, ondanks de vermoeidheid en druk verrassend sterk kan blijven finishen – en dat is waar je een partij uiteindelijk mee wint. Twee vechters dus – en daarom schat ik in dat dit een lange partij kan worden, meer dan 11,5 sets – waarvoor 2,50 staat genoteert bij 888sport.

Smith kwam al in de buurt met zijn tiendarter: mocht er in die lange finale toch nog een negendarter tevoorschijn komen van een van de mannen, noteert 888sport daarvoor 29,00.

Back To Top