Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wedden op Premier League of Darts: 3.85 op Raymond van Barneveld

4 Nederlanders maandag op het WK darten: The Mullet en meer

Premier League of Darts – wedden op darten. Nog drie rondes tot de play-offs. Phil Taylor is al geplaatst, Michael van Gerwen zo goed als. Vijf darters maken nog kans op twee plekken, waaronder Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld – Gary Anderson

In Birmingham zien we veel Schotland aan de oche. Want Peter Wright en Gary Anderson spelen in de Premier League of Darts allebei twee wedstrijden. Gary Anderson staat derde met een wedstrijd minder gespeeld dan de meeste van zijn concurrenten. Maar de wereldkampioen moet dat nog wel verzilveren. Want onder meer Raymond van Barneveld aast nog op een plek bij de beste vier. Hij moet dan wel vier punten goedmaken op Anderson of Adrian Lewis, maar het is niet onmogelijk.

Vorige week hield Barney zichzelf in de race voor de play-offs door Adrian Lewis met 7-4 te verslaan. Gary Anderson kwam niet verder dan 6-6 tegen James Wade, waardoor ook Wade nog volop meedoet om de play-offs. Anderson staat echter niet voor niets derde, en hij scoorde vorige week gemiddeld 10 punten hoger per beurt dan Van Barneveld. Daarom zet bookmaker 888Sport 1.61 op Gary Anderson en 3.85 op Raymond van Barneveld.

James Wade – Michael van Gerwen

Zes punten en drie wedstrijden is het verschil tussen nummer 2 Michael van Gerwen en nummer 5 James Wade. Van Gerwen heeft dus officieel nog maar één puntje nodig om de play-offs te halen, hoewel het verschil in legsaldo ook al wel voldoende is: +29 tegenover +1. Maar Mighty Mike gaat altijd en overal voor de winst, waar het ook om draait.

Vorige week was Van Gerwen met 103.38 weer eens goed voor het hoogste gemiddelde van de avond, in zijn 7-2 zege op Peter Wright. Zo makkelijk zal het nu niet worden als Wade net zo goed gooit als in zijn 6-6 tegen Gary Anderson. Sterker nog, in de allereerste ronde wist Wade zelfs Van Gerwen met 7-4 te verslaan. Dat ziet 888sport niet zo gauw meer gebeuren: Van Gerwen noteert 1.29 op de overwinning en Wade 7.00. Minimaal 11 legs in de wedstrijd valt ook te overwegen met odds op 1.90.

Peter Wright – Gary Anderson

Ondanks zijn zevende plek is Peter Wright nog allesbehalve kansloos voor plaatsing voor de Premier League of Darts play-offs. Want hij staat net als Van Barneveld vier punten achter op Adrian Lewis, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. In Birmingham heeft Snakebite twee flinke partijen voor de boeg. Eerst speelt hij tegen de al geplaatste Phil Taylor (4.70 voor Wright, 1.50 voor Taylor), en later tegen zijn landgenoot Gary Anderson.

Beide wedstrijden zijn eigenlijk een moetje, maar die tegen Anderson nog net iets meer. Vorige week werd Wright vakkundig met 7-2 opzij gezet door Michael van Gerwen, dus de Schot zal een tandje hoger moeten om zichzelf in de race te houden voor de play-offs. Ook voor Gary Anderson is het dus zijn tweede wedstrijd van de avond, wat dat betreft is er geen verschil. En dan krijgt Anderson de duidelijke voorkeur van 888Sport met 1.65 op de zege, tegenover 4.00 voor Wright.

Programma Premier League Darts

Donderdag 28 april
Peter Wright – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Gary Anderson
Adrian Lewis – Robert Thornton
James Wade – Michael van Gerwen
Peter Wright – Gary Anderson

Back To Top