Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wedden darten: Van Gerwen – Van Barneveld Premier League Darts

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld Premier League Darts Getty

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld, wedden darts. Nog twee rondes en dan gaan we de play-offs in van de Premier League of Darts. Phil Taylor en Michael van Gerwen zijn al geplaatst. Gary Anderson en Adrian Lewis kunnen zich bij hen voegen.

Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld

Het Nederlandse onderonsje in de Premier League of Darts heeft deze week iets minder spanning dan anders. Want zoals gezegd is Michael van Gerwen al geplaatst voor de play-offs van de Premier League Darts. En Raymond van Barneveld kan zich juist niet meer plaatsen voor de play-offs door een 7-5 nederlaag tegen Gary Anderson vorige week.

Van Gerwen zal echter wel bloedserieus deze een na laatste wedstrijd van de reguliere competitie spelen. Want de koploper na alle 15 speelrondes krijgt een bonus van 25.000 pond, omgerekend 31.800 euro. Nu staat Van Gerwen samen met Phil Taylor bovenaan, maar is Mighty Mike nipt beter op legsaldo: +35 om +32. Bookmaker 888Sport vertrouwt op een solide partij van Van Gerwen en zet 1.24 op winst voor hem, tegen 8.00 voor Barney. Winst met minimaal vier legs verschil voor Mighty Mike noteert 1.85.

Adrian Lewis – Phil Taylor

Bijna helemaal zeker van de play-offs zijn dus Gary Anderson en Adrian Lewis. Zij staan respectievelijk 4 en 3 punten voor op James Wade en Peter Wright. Lewis kan zijn plek in de play-offs veiligstellen met winst op Phil Taylor. Maar zoals net uitgelegd, heeft Taylor dus ook nog iets om voor te spelen, de bonus voor de koploper. Gebaseerd op vorige week kan Lewis met vertrouwen dit duel in.

Phil Taylor scoorde namelijk wel hoog met een gemiddelde van 106.48, maar verloor toch met 7-4 van Peter Wright. Adrian Lewis maakte juist gehakt van Robert Thornton met 7-2. Dit jaar speelden de twee Engelsmannen vier keer tegen elkaar en ze verdeelden de buit eerlijk met tweemaal winst ieder. Toch blijft Phil Taylor vaak de favoriet, net zoals nu. The Power staat op 1.76 voor winst en Adrian ‘Jackpot’ Lewis op 3.40. Taylor won de eerste confrontatie op 3 maart met 7-1. Een zelfde uitslag noteert nu 15.00, 7-2 zelfs nog 11.00.

James Wade – Peter Wright

De twee spelers met een kleine buitenkans nog op de play-offs spelen tegen elkaar. James Wade en Peter Wright moeten eigenlijk hopen op twee misstappen van Adrian Lewis en dan zelf twee keer winnen. En de favorietenrol in dit duel ligt terecht bij Peter Wright. De Schot won vorige week dus van Phil Taylor en staat bij de bookmakers nu op 2.00 om zijn kansen op de play-offs nog in leven te houden met winst. James Wade ging er met 7-1 af tegen Michael van Gerwen, maar staat toch nog op een degelijke 2.85 op winst tegen Wright.

Programma Premier League Darts

Manchester 5 mei 2016 – aanvang 20.15 uur
James Wade – Peter Wright
Gary Anderson – Robert Thornton
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
Adrian Lewis – Phil Taylor

Back To Top