Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wed tips World Cup of Darts: Engeland – Denemarken en Australië – Rusland

Programma WK Darts vandaag met Simon Whitlock gokken bookmakers darts Getty

World Cup of Darts 2015. Darts is een individuele sport, maar soms komt het landsbelang in het spel. En dan bundelen ’s werelds beste spelers uit 32 landen hun krachten. Op de World Cup of Darts 2015 is Nederland morgen aan de beurt met Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen. Maar eerst komen vanavond onder meer Engeland en Australië aan de oche.

Phil Taylor en Adrian Lewis topfavoriet tegen Denemarken

Adrian Lewis World Cup of Darts 2015Darts is natuurlijk groot geworden in Engeland en dat is nog steeds te zien op de PDC Order of Merit. Vijf spelers in de top tien zijn Engels, en liefst 19 Engelsen rangschikken zich bij de eerste 30. Engeland stuurt natuurlijk zijn twee topspelers naar de World Cup of Darts: nummer 2 Phil Taylor en nummer 4 Adrian Lewis. Zij wonnen in 2012 en 2013 het toernooi al en verloren vorig jaar van Van Barneveld en Van Gerwen in de finale.

In Denemarken treft Engeland een ongeplaatste tegenstander, met het veteranenduo Per Laursen en Per Skau. Laursen staat 110e op de wereldrangschikking en Skau is sinds twee jaar weer een beetje actief. In 1992 en 1996 haalde hij de achtste finale op de Lakeside.

  • Phil Taylor en Adrian Lewis hebben samen 18 wereldtitels: Taylor won tweemaal Lakeside en twaalf keer het PDC WK, terwijl Lewis tweemaal het PDC WK won.
  • Als duo verloren Taylor en Lewis alleen nog maar van Van Barneveld en Van Gerwen
  • Engeland is als eerste geplaatst voor dit toernooi, Denemarken hoort bij de 16 ongeplaatste landenteams

Tip Wedden Darts: Engeland wint met 5-0 (@ 5.00 bij de bookmaker) of 5-1 (@ 3.50)

Simon Whitlock en Paul Nicholson versus Rusland

Een mogelijke tegenstander in de halve finale voor Engeland is Australië, net zoals dat vorig jaar het geval was. Het duo Simon Whitlock en Paul Nicholson moet wel eerst afrekenen met Rusland en dan nog mogelijk Gibraltar en België. Maar ‘first things first’, zouden ze waarschijnlijk zeggen. Whitlock is de nummer 7 van de PDC Order of Merit, Nicholson de nummer 30. In tegenstanders Boris Koltsov en Aleksei Kadochnikov vinden ze twee nieuwkomers op dit toernooi.

De 26-jarige Boris Koltsov sloot zich in 2012 aan bij de BDO en stapte in 2014 over naar de PDC, maar heeft nog geen prestatie van formaat getoond. Zijn partner Kadochnikov speelt in nog kleinere dartscircuits zijn wedstrijdjes en staat 1175 op de WDF Ranking. Dus niet iets waar het Australische duo voor moet bibberen.

  • Whitlock en Nicholson spelen al voor de vijfde keer samen op de World Cup of Darts
  • In 2012 was het Australische duo verliezend finalist tegen Engeland

Tip Wedden Darts: Australië wint met minimaal drie legs verschil (handicap -2,5) @ 1.84 bij de bookmaker

Bij de bookmaker levert een combinatie op beide wedstrijden een hogere winstmarge op. Winst van Engeland met minimaal vier legs verschil (handicap -3,5) @ 2.20 in combinatie met winst van Australië met minimaal drie legs verschil @ 1.84 levert een notering op van 4.04.

Back To Top