Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wayne Warren wint de BDO Gold Cup 2014

Masters speelschema en uitslagen

Afgelopen weekend stond er in de Lakeside Country Club de BDO Gold Cup 2014 op het programma. Bij de BDO Gold Cup wordt er gespeeld in verschillende categorieën. Zo wordt er gespeeld bij de mannen singles, dames singles, mannen koppels en vrouwen koppels. Wayne Warren wist in de finale met 3-0 te winnen van Pip Backwell. Met deze 3-0 overwinning schreef hij het heren single toernooi op zijn naam. Bij de vrouwen singles was het Trina Gulliver die als winnaar uit het toernooi kwam. Zij wist in de finale met 3-1 te winnen van Nikki Furse. Furse won de titel van de BDO Gold Cup in 2011.

Geen probleem voor Warren in finale

Wayne Warren trof in de eerste ronde, bij de laatste 64, Tony Broughton. Hij wist deze partij te winnen met 3-1. In de zestiende finale had hij een relatief makkelijke partij tegen Frank Glancy. Warren was met 3-0 te sterk. In de achtste finale ging het moeizaam voor Warren. Martin Lukeman was zijn tegenstander. Na een spannende wedstrijd ging Warren door een 3-2 overwinning door naar de volgende ronde. In de kwartfinale was het Aegir Bjornsson die te weinig weerstand bood aan Warren. Met 3-0 werd Bjornsonn verslagen. In de halve finale werd de winnaar bepaald door de best of drie sets. In de voorgaande rondes werd de winnaar bepaald uit best of vijf legs. In deze halve finale versloeg Warren John Walton met 2-0. In de finale die werd beslist uit best of vijf sets was er geen probleem voor Wayne Warren. Hij pakte door een 3-0 overwinning de titel bij de BDO Gold Cup 2014.

Trina Gulliver won door haar overwinning op Nikkie Furse voor de derde keer in haar carrière de BDO Gold Cup. Het was de eerste titel voor Gulliver in 2014, die een iets mindere periode kent. Bij de herenkoppels waren het John Walton en Simon Birkett die samen de titel pakten. Bij de categorie vrouwen koppels waren het Zoe Jones en Kim Jones die samen de sterkste waren. Bij de laatste 64 wist Cameron Menzies een 9 darter te gooien.

Back To Top