Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Wade wint Unibet Masters, Van Gerwen onderuit in halve finale

James Wade

James Wade is winnaar geworden van de Unibet Masters. In de finale versloeg hij Mervyn King met 11-9. Michael van Gerwen werd een ronde eerder, in de halve finale, door Mervyn King uitgeschakeld.

Net niet genoeg voor Phil Taylor

James Wade bereikte de finale door Phil Taylor uit te schakelen in een opmerkelijk duel in de halve finale. Wade stond 9-2 achter maar wist zich te herstellen en won de vier daaropvolgende legs. Taylor maakte er vervolgens 10-6 van maar kon het momentum niet vasthouden. Wade haalde opnieuw uit en pakte vijf legs op rij en daarmee de overwinning en een plaatsje in de finale. In de kwartfinale was Wade met 10-6 ook te sterk voor Adrian Lewis.

Michael van Gerwen bereikte eerder op de dag de halve finale in Edinburgh na een 10-6 overwinning op Dave Chisnall. In de halve finale trof hij Mervyn King die de Brabander steeds net een of twee legs wist voor te blijven. Van Gerwen kon de stand meermaals vlot trekken maar kwam niet voorbij de Engelsman. Toen de stand op 9-9 stond, bleek Van Gerwen net iets tekort te komen op King die met een scherpe leg en feilloze uitworp van 121 met een pijl op de bull de laatste leg naar zich toetrok. King won met 11-9.

Wade komt terug van achterstand

In de finale tegen James Wade begon King alsof zijn overwinning op de wereldkampioen hem vleugels had gegeven. Razendsnel liep hij uit naar 5-0 en van daaruit naar 9-2 en met nog twee legs voor de boeg, leek hem de zege niet meer te kunnen ontgaan. Wade besloot dat hij dat niet wilde laten gebeuren en herstelde zich wonderbaarlijk, en kwam terug naar 9-6. King pakte de 10-6 en daarmee zijn laatste leg. De vijf legs die nog volgden, waren allemaal voor Wade die daarmee de hoofdprijs van £50.000 won.

“Voor mij is het heel teleurstellend,” zei van Gerwen. Maar Mervyn speelde super en verdiende het om te winnen. De laatste tijd had ik een geweldige run en ik heb weer beter gespeeld, maar Mervyn was de betere speler in deze wedstrijd,” gaf de Brabander toe. “Ik was vandaag gewoon niet goed genoeg om te winnen, maar ik ga keihard werken deze week voor de Grand Slam of Darts die komend weekend wordt gespeeld.”

Back To Top