Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vooruitblikken op Speelweek 14, Premier League Darts

Op donderdagavond 8 mei zal speelweek 14 in de Premier League Darts plaatsvinden. Speelweek 14 is de één na laatste speelweek van de Premier League Darts en zal worden gespeeld in de Metro Radio Arena te Newcastle. Deze week zitten er een aantal erg spannende partijen tussen.

De nummer één Michael van Gerwen speelt tegen de nummer twee Raymond van Barneveld, en de nummer drie Phil Taylor speelt tegen de nummer vier Peter Wright. De plaatsen één en twee zijn dus nog steeds bezet door de Nederlanders.

De partijen

In tegenstelling tot de vorige dertien speelweken zullen er deze week maar vier, in plaats van vijf, partijen worden gespeeld. Maar deze één na laatste ronde zou wel eens de meest spannende ronde kunnen worden.

De eerste partij van de avond is tussen de Schot Gary Anderson en de Engelsman Dave Chisnall. Anderson heeft op dit moment evenveel punten als de nummer vier Peter Wright en maakt dus nog een goede kans op een plaats bij de laatste vier. Chisnall is al uitgesloten van een plaats bij de laatste vier.

Partij vier is een partij tussen een oude rot in het vak, Robert Thornton, en een jonkie, Adrian Lewis. Toch mag Adrian, de nummer zes in de tussenstand, niet onderschat worden. Lewis mag dan minder ervaring hebben, hij heeft toch erg goede resultaten behaald in het verleden. Robert Thornton, de huidige nummer acht in de tussenstand, zal flink wat tegenstand bieden. Thornton sloeg afgelopen weekend in Wigan nog een dubbelslag en zal het Lewis nog moeilijk gaan maken. Beide spelers maken geen kans meer op een plaats bij de laatste vier.

Phil Taylor zal in de derde partij tegen Peter Wright spelen. Beide spelers staan op dit moment in de top vier van de tussenstand. De palmares van Peter Wright is stukken minder indrukwekkend dan die van, misschien wel ’s werelds beste darter, Phil Taylor. Toch zal Peter Wright een goede kans maken op de overwinning deze avond, hij staat niet voor niets bij de laatste vier op dit moment.

De laatste partij van de avond is een partij tussen de nummer één, Michael van Gerwen, en de nummer twee, Raymond van Barneveld. Dit Nederlandse onderonsje kan wel eens de spannendste partij van de avond worden. Beide Nederlanders staan op 20 punten en van Barneveld zal graag de koppositie overnemen van van Gerwen. Het is nog maar de vraag of de regerend wereldkampioen “Mighty Mike” dit zal laten gebeuren.

Back To Top