Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vooruitblikken naar play-offs Premier League Darts met Michael van Gerwen

Aanstaande donderdag staan de play-offs van de Premier League Darts op het programma. De halve finales gaan tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson en Raymond van Barneveld en Phil Taylor. De winnaars van de halve finale treffen elkaar dezelfde avond nog in de finale.

Michael van Gerwen hoopt zijn titel van vorig jaar te prolongeren. “Kwalificatie voor de play-offs is mooi, maar nu wil ik ook winnen. Dat telt voor mij en niets anders”, aldus Michael van Gerwen op de website van The Warf. Tijdens een interview met de Engelse site kijkt de Nederlander vooruit naar de play-offs.

Ruimte voor verbetering

Net als vorig jaar eindigde Michael van Gerwen als eerste tijdens de reguliere competitie. Alleen Phil Taylor wist eerder twee opeenvolgende competities af te sluiten als nummer één. Alhoewel Van Gerwen tevreden is over zijn prestatie, blijft er volgens de Nederlander ruimte voor verbetering. “Dit seizoen ging goed, maar op sommige momenten had ik enkele procenten scherper moeten zijn. Ondanks dit kan ik mezelf niet veel verwijten. Ik heb goed gespeeld de laatste weken en dat wil ik een vervolg geven tijdens de knock-outfase.”

Michael van Gerwen staat voor de derde keer in zijn carrière in de play-offs. Tijdens zijn debuutjaar wist de Nederlander gelijk de play-offs te behalen. Vorig jaar wist Van Gerwen in de halve finale te winnen van James Wade. In de finale wist Van Gerwen ondanks een 5-2 achterstand met 10-8 te winnen van Phil Taylor. “De finales zijn geweldig, maar ook erg moeilijk om te spelen. Je moet jezelf steeds opladen, omdat het een zwaar evenement is.

Je weet dat je gaat spelen tegen twee sterke tegenstanders. Je moet volledig gefocust zijn tegen zulke sterke tegenstanders. Elke fout zal worden afgestraft door je tegenstander. Je moet relaxt het podium afstappen, want het is niet goed voor je eigen spel als je teveel gedachtes in je hoofd hebt”, aldus Michael van Gerwen.

Back To Top