Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Grand Prix Darts programma: Michael van Gerwen uitgeschakeld

Programma Premier League Darts: Raymond van Barneveld 2 wedstrijden Getty

Programma darten. Vandaag, maandag 2 oktober, om 20:00 uur speelt Benito van de Pas op de World Grand Prix tegen Cristo Reyes. Christian Kist speelt in de vierde partij van de avond tegen Simon Whitlock.

Michael van Gerwen is inmiddels uitgeschakeld. De Brabander verloor zijn eerste ronde wedstrijd tegen John Henderson met 1-2. Ook Jelle Klaassen zien we niet meer terug in Dublin. Hij werd door Dave Chisnall met 2-0 verslagen.

Raymond van Barneveld is wel door naar de laatste zestien. Gisteravond versloeg hij Kyle Anderson met 2-0, zijn tweede partij is tegen Steve Beaton. Aangezien Phil Taylor en Gary Anderson niet van de partij zijn op de WGP, stijgen de kansen van Barney bij de bookies.

Doe nu een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

World Grand Prix 2017 – darts

De World Grand Prix is het enige zogeheten ‘double in, double out’ toernooi op de kalender van de PDC. De leg begint voor een speler pas echt zodra hij een dubbel heeft geraakt en zoals gebruikelijk moet hij ook finishen op een dubbel.

Behalve Michael van Gerwen vloog er zondag al een prominente speler uit het toernooi. Sterker nog, Gary Anderson kwam geheel niet in actie. De Flying Scotsman spoedde zich naar huis om zich bij zijn vrouw te voegen, die op het punt staat te bevallen.

Benito van de Pas – Cristo Reyes

Benito van de Pas World Grand Prix darts weddenschappen GettyBig Ben van de Pas is 24 jaar en de Spaanse speler Reyes is dertig jaar. De Nederlander kan zich dus nog wel ‘opkomend talent’ noemen, maar Reyes is de afgelopen jaren blijven hangen. Hij staat 27e op de wereldranglijst darten van de PDC, bereikte nog nooit de finale van een PDC-toernooi (ook niet de kleinere) en kwam op een zogeheten tv-toernooi nooit voorbij de achtste finale.

Tilburger Benito van de Pas heeft drie kwartfinales op tv-evenementen achter zijn naam, staat veertiende op de ranking en stond vorige maand in de halve finale van de German Darts Grand Prix. Hij staat er al met al wat beter voor dan Reyes. De onderlinge stand is 1-1.

Simon Whitlock – Christian Kist

Voorbij zijn de tijden dat Whitlock elk jaar wel een paar keer lang meekon in de majors. Zijn laatste halve finale op een groot dartstoernooi dateert van juli 2014 (World Matchplay), daarna lijkt hij af en toe op te leven om toch weer in zijn vormcrisis terug te zakken.

Maar de nummer zestien van de wereld heeft in elk geval nog wat oprispingen. Christian Kist is een vrij anonieme figuur in de PDC-wereld, staat 35e op de ranking en moet na het fletse 2017 vrezen dat hij volgend jaar zich niet plaatst voor de tv-toernooien.

Voorspellingen darts

Gokken op darten? Benito van de Pas staat op 1.80 en Cristo Reyes op 2.05. We tippen 2-1 in sets voor Big Ben @3.50. Bij Whitlock tegen Kist tippen we dat er drie sets worden gespeeld @1.93.

De kansen van Raymond van Barneveld zijn gegroeid en de bookmakers zien de Hagenaar als favoriet na Peter Wright (1.80). Denk je dat Barney het toernooi wint, zet dan nu in want de odds zijn riant: 6.50….

Doe nu een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Programma World Grand Prix

maandag 2 oktober – 1e ronde 20:00 tot 00:00
Benito van de Pas – Cristo Reyes
Mervyn King – Ronny Huybrechts
Steve West – James Wade
Simon Whitlock – Christian Kist
Mensur Suljovic – Ian White
Michael Smith – Gerwyn Price
Mark Webster – Richard North
Peter Wright – Stephen Bunting

Back To Top