Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Michael van Gerwen – Jan Dekker Players Championship Finals live

Max Hopp - Benito van de Pas en Clayton - Jan Dekker WK Darts vrijdag

Vanmiddag speelt Michael van Gerwen in de finale van de Players Championships Finals tegen Jan Dekker. Ze zijn gelijk de enige twee resterende Nederlanders in dit laatste grote toernooi voordat het wereldkampioenschap darts 2018 begint.

De middagsessie vangt aan om 14:00 uur Nederlandse tijd en de avondsessie waarin de beslissingen vallen gaat van start om 20:00 uur.

Players Championships Finals 2017

Mighty Mike op de slotdag, dat wekt geen verbazing. De Brabantse topdarter is gewend om in zo ongeveer negen van de tien tv-toernooien waar hij aan de start staat, naar huis te gaan met de titel. En in korte tijd is Rob Cross ook een vertrouwde naam geworden in de eindfase van toernooien. Hij is zelfs bij deze Players Championships Finals als eerste geplaatst.

Maar vooral opvallend is wie er niet bij zijn, zoals het Schotse duo Gary Anderson en Peter Wright. Voor beiden viel het doel al in de eerste ronde.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Michael van Gerwen – Jan Dekker

Voor de 27-jarige Jan Dekker is het voor het eerst dat hij bij de laatste acht staat van een groot PDC dartstoernooi. De tweevoudig halvefinalist bij Lakeside van de BDO stapte begin 2015 over naar de PDC en heft zich nu voor de zevende keer geplaatst voor een major. Het zijn vooral de kleine vloertoernooien waar hij zijn pijlen op moet richten.

Bekijk het Players Championship Finals speelschema en uitslagen.

De halve finale op de Players Championships 9 in Wigan was zijn beste prestatie, al had hij qua prijzengeld (en dus ranking) meer aan de plek bij de laatste 32 op het recente EK Darts. Hoe dan ook, de nummer 52 van de Order of Merit heeft voorlopig nog geen solide plek bij de dartselite op kunnen eisen.

Over titelverdediger Michael van Gerwen kunnen we kort zijn: hij won driemaal op rij met overmacht, met een total legsaldo van 24-9 en gemiddeldes van over de honderd. Dekker zat tweemaal onder de negentig.

Voorspellingen darten

Natuurlijk is Michael van Gerwen de topfavoriet op 1.03 tegen Jan Dekker, die 15.00 noteert. Voor de titel noteert van Gerwen 1.36 en de meest waarschijnlijke medefinalist is dan Rob Cross, die op 4.50 staat.
Voorspellingen WK Darts kun je ook nu al doen. Zie hier de noteringen: wedden op darts.

Kwartfinales, 14:00 tot 18:00 uur
Rob Cross – James Wade
Steve Beaton – Jonny Clayton
Daryl Gurney – Justin Pipe
Michael van Gerwen – Jan Dekker

Halve finales en eindstrijd van 20:00 tot middernacht
Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top