Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Shanghai Darts Masters 2017: Michael van Gerwen verdedigt titel

Niels Zonneveld eerste Nederlander vandaag op WK Darts

Shanghai Darts Masters 2017. Deze week wordt er in Shanghai gedart in de World Series of Darts. Acht spelers van de PDC nemen het op in het Pullman Hotel Shanghai South tegen acht darters uit de omgeving van deze immense Chinese havenstad.

Michael van Gerwen is titelverdediger. Afgelopen jaar versloeg hij James Wade in de finale. De Shanghai Darts Masters worden dit jaar voor de tweede keer gespeeld en vindt vandaag en morgen plaats.

Shanghai Darts Masters 2017

Behalve Michael van Gerwen, is ook Raymond van Barneveld van de partij, naast Gary Anderson, Gerwyn Price, Dave Chisnall, Phil Taylor, Peter Wright en James Wade namens de PDC. Ook aan de ‘Chinese’ kant doen er enkele bekende namen mee, waaronder Royden Lam en Paul Lim.

Daarnaast darten er nog een paar topspelers mee uit de Aziatische competitie, evenals een aantal Qualifiers, waaronder Hai Long Chen die de eerste tegenstander van Van Gerwen wordt.

De darters van de PDC zijn inmiddels al aangekomen in Shanghai en vermaken zich daar prima. Gary Anderson, James Wade en Dave Chisnall brachten een bezoek aan de plaatselijke Darts Academy om les te geven aan kinderen en andere dartsfans om zo de groei van de dartssport in China een beetje extra te stimuleren.

Ook titelverdediger Michael van Gerwen is inmiddels gesetteld in Shanghai: “Het voelt goed hier weer terug te zijn,” zei hij. “Het is een fijn land en ik had het geluk om vorig jaar in China te winnen. Ik wil weer winnen.”

Raymond van Barneveld tegen Cheng An Liu

Vandaag, op donderdag, spelen de Europeanen tegen de Aziaten in de eerste ronde. Een aantal namen van de plaatselijke deelnemers zijn misschien bekend. Cheng An Liu heeft zich ooit gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap darten en wordt de tegenstander van Raymond van Barneveld in de eerste ronde. Hai Long Chen, de onbekende Chinese qualifier, speelt tegen Michael van Gerwen.

Xiao Chen Zong kwalificeerde zich voor het World Youth Championship en speelt vandaag tegen James Wade. Wei Hong Li is nog onbekend en heeft Gary Anderson geloot. Anderson staat als eerste geplaatst omdat hij in mei winnaar werd van de Dubai Duty Free Darts Masters.

Paul Lim en Royden Lam

De levende legende Phil Taylor speelt zijn eerste wedstrijd tegen een Koreaanse qualifier, Hyun Chul Park.

Royden Lam is wel een bekende naam. De man uit Hong Kong speelt tegen Gerwyn Price en de veteraan uit Singapore, Paul Lim, die een goede bekende is op de internationale darts podia en al vaak op een WK deelnam, speelt in Shanghai tegen Dave Chisnall. Peter Wright speelt tegen de Japanner Haruki Muramatsu.

Michael van Gerwen – Phil Taylor

Morgen, op vrijdag worden de kwartfinales gespeeld waarin de kans groot is dat we getrakteerd worden op een duel tussen de grootste darter van nu en de grootste darter ooit: Van Gerwen vs Taylor.

Dan volgen de halve finales, met daar achteraan de finale van de Shanghai Darts Masters. Beide dagen wordt er vanaf 18:30 uur Shanghai-tijd gespeeld. Wie wil kijken op tv of via een stream (bijvoorbeeld bij Kroon Casino Sportsbook) moet op het tijdsverschil letten: in Shanghai is het 6 uur vroeger dan in Nederland, dus voor ons beginnen de wedstrijden om 12:30 uur ‘s middags.

Favorieten darts bookmakers

Wil je wedden op darten? Gary Anderson is als eerste geplaatst maar Michael van Gerwen is favoriet. Anderson noteert 6.00 bij Kroon voor de overwinning en Van Gerwen 1.70. Peter Wright, die afgelopen weekend zijn vierde European Tour-titel won, noteert 5.50.

Voor Raymond van Barneveld zijn de odds om het toerooi te winnen 21.00. Paul Lim is van alle Aziatische deelnemers de man met de beste kansen om de kwartfinales te halen. Hij noteert 5.00 in zijn wedstrijd tegen Chisnall, die zelf een kans heeft van 1.17 om zijn eerste partij te winnen.

Programma Shanghai darts

Speelschema Eerste Ronde
Donderdag 6 juli 6 (12:30 uur NL-tijd)

Gerwyn Price v Royden Lam
Raymond van Barneveld v Cheng An Liu
James Wade v Xiao Chen Zong
Phil Taylor v Hyun Chul Park
Dave Chisnall v Paul Lim
Peter Wright v Haruki Muramatsu
Michael van Gerwen v Hai Long Chen
Gary Anderson v Wei Hong Li
(best of 11 legs)

Vrijdag 7 Juli 2017 (12.30 uur NL-tijd)
Kwartfinale
Halve Finale
Finale
All games are the best of 15 legs

Back To Top