Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

World Matchplay darts: Gary Anderson – Christian Kist live stream

Wedden World Matchplay darts: Gary Anderson - Christian Kist bookmakers Getty

Darten. Vandaag, zaterdag 22 juli 2017, gaat het World Matchplay Darts van start. Michael van Gerwen is de titelverdediger. De Brabantse held komt maandag in actie.

Vandaag staan er vier partijen op het programma, waaronder Christian Kist tegen Gary Anderson en Peter Wright tegen James Wilson.

World Matchplay 2017

De eerste editie van het World Matchplay vond plaats in 1994 in de Winter Gardens te Blackpool. De kuststad is nog steeds de locatie voor dit dartsfeest, dat na het WK Darts als belangrijkste toernooi van de bond PDC wordt gezien. De winnaar ontvangt 115.000 Pond: fijn voor de portemonnee en ook voor de ranglijst, die is gebaseerd op prijzengeld. In totaal wordt er een halve miljoen Pond uitgekeerd.

wedden op darts Michael van GerwenVan de 32 spelers zijn er zestien geplaatst en zij worden in de openingsronde gekoppeld aan de zestien ongeplaatste heren. Vier Nederlanders genieten een geplaatste status. Naast Mighty Mike zijn het Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Benito van de Pas. Van Gerwen staat met twee titels en een finaleplek inmiddels tweede op de eeuwige ranglijst van het toernooi. Phil Taylor heeft hij voorlopig nog niet ingehaald. De man uit Stoke heeft liefst vijftien keer gewonnen.

Wedden op darts? Gary Anderson noteert bij bookmaker Mr Green 1.08 op winst en Christan Kist 8.00 in deze best of 19 legs partij. Denk je dat Anderson de partij wint, de meeste 180’s en ook de hoogste finish gooit? Pak dan de 1.80.
.

Christian Kist – Gary Anderson

Kist debuteert op het World Matchplay nadat hij zich op het nippertje, als 31e van de 32 toegelaten darters, voor het toernooi wist te kwalificeren. Op de zogeheten tv-toernooien van de PDC heeft hij dit jaar nog geen potten weten te breken. Op het WK darten overleefde hij de eerste ronde niet en op het UK Open was het ook na de eerste partij al over. Ook op de kleinere toernooien zoals de Players Championships ontbreekt hij telkens in de latere ronden. Het is dus sappelen geblazen, want zo komt er weinig prijzengeld binnen.

Gary Anderson won eind mei de Dubai Darts Masters, maar sindsdien heeft de Schotse ex-wereldkampioen niet zoveel te juichen. Hij dringt in menig toernooi door tot de halve finale of beter, maar sinds hij begin 2016 de WK-titel pakte, heeft hij geen prestigieuze prijzen meer gepakt. Op de World Matchplay moet hij het doen met twee halve finales (2014 en 2016), wat toch te mager is voor een man met zijn talenten.

Programma World Matchplay

Lees ook: live streaming darts kijken

Zaterdag 22 juli 2017
Michael Smith v Steve West
James Wade v Darren Webster
Gary Anderson v Christian Kist
Peter Wright v James Wilson

Zondag 23 juli 2017 – middag

Jelle Klaasen v Justin Pipe
Robert Thornton v Cristo Reyes
Benito van de Pas v Daryl Gurney
Mensur Suljovic v John Henderson

Avond (20:30 uur)

Dave Chisnall v Mervyn King
Phil Taylor v Gerwyn Price
Raymond van Barneveld v Joe Cullen
Kim Huybrechts v Alan Norris

Back To Top