Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Live: Michael van Gerwen voor derde Premier League Darts titel

Live wedden: Michael van Gerwen voor derde Premier League Darts titel Getty

Vandaag, donderdag 18 mei 2017, probeert Michael van Gerwen in de Londense O2 Arena voor de derde keer de Premier League Darts te winnen. Hij zal eerst in de halve finale langs Gary Anderson moeten raken, waarna in de finale Peter Wright of Phil Taylor op hem wacht.

Mighty Mike heeft een uitstekende geschiedenis in de Premier League. Dit is zijn vijfde deelname en in de afgelopen vier jaar bereikte hij telkens de finale, die hij in 2013 en 2016 ook won. Alle vijf keer sloot hij de groepsfase af als koploper. De play offs darten begint vanavond om 20.15 uur.

Play offs Premier League Darts 2017

Het bewijst dat de Brabander als het puur gaat om een constant hoog niveau halen, ruimschoots boven de concurrentie uitsteekt. Natuurlijk kan het in knock-out situaties wel eens mis gaan, maar iedereen beseft en erkent dat Van Gerwen de top dog is in de dartswereld. Wat dominantie betreft heeft Michael van Gerwen misschien nog wel een grotere overmacht dan Phil Taylor in zijn topjaren.

Premier League Darts play offs 2017 voorspellen  GettyDaarnaast heeft Mighty Mike na de vijftien eerdere wedstrijden het hoogste toernooigemiddelde tot nu toe: 104,7. Ook zijn finishpercentage is het hoogst: 41 procent. Daarnaast is hij een van de drie darters die tijdens de competitie 170 uit wist te gooien. Onmiskenbaar trekt het absurd hoge niveau van Van Gerwen ook de prestaties van de rest omhoog. Eerder dit jaar was dat al op het WK Darts te zien en in deze Premier League is zes keer een gemiddelde van minstens 110 gerealiseerd. Waarvan maar tweemaal door Van Gerwen!

Vice-wereldkampioen Anderson komt ook voor op die lijstjes met boven de 110 en een checkout van 170. De Schot doet eveneens voor de vijfde keer mee en plaatste zich telkens voor de play-offs en staat op twee titels (2011, 2015). Vorige week trof hij Michael van Gerwen nog in de slotronde en won de Nederlander met 7-4.

Wedden op Premier League Darts

Phil Taylor gaat deze play-offs in als de succesvolste en meest ervaren van het kwartet. The Power stond bij acht van zijn twaalf deelnames minstens in de eindstrijd en won zesmaal. Toch is hij bij bookmaker 888Sport met 11.00 de underdog voor de titel. Michael van Gerwen noteert 1.53, Peter Wright 5.00 en Gary Anderson 6.50.

Halve finale, best of 19 legs
Michael van Gerwen – Gary Anderson
Peter Wright – Phil Taylor

Aansluitend de finale, best of 21 legs
Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top