Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Voorbeschouwing World Matchplay Darts

Vanaf 19 juli staat de World Matchplay Darts weer op het programma. Dit is een jaarlijks toernooi dat sinds 1994 wordt georganiseerd. Het toernooi wordt gehouden in de Winter Garden in Blackpool. Het toernooi kent een legsysteem dat al vaak voor verrassende scores of uitschakelingen heeft gezorgd.

Het toernooi werd tot nu 20 keer georganiseerd. Phil Taylor wist 14 van de 20 keer het toernooi te winnen. Ook vorig jaar wist hij het toernooi te winnen. In de finale was hij met 18-13 te sterk voor Adrian Lewis. Het prijzengeld van dit jaar is verhoogd van 400.000 Britse Ponden naar 450.000 Britse Ponden.

Stephen Bunting zal op de World Matchplay zijn debuut maken bij de PDC. De kampioen van Lakeside wist binnen een half jaar genoeg prijzengeld bij elkaar te darten om in de top 16 van de ProTour Order of Merit te komen. In de eerste ronde zal hij het moeten opnemen tegen Peter Wright.

De afgelopen maanden speelde Bunting vele ProTour-events en ook wist hij de UK Open te halen. Op de World Matchplay zal de eerste echte test komen met de top 32 darters van de PDC. “Mijn doel was om me voor de World Matchplay te plaatsen en dat is gelukt. Dat ik ook nog een wildcard heb gekregen voor de Sydney Darts Masters zie ik als een bonus. Er werd verwacht dat ik het goed zou doen, maar niet zo goed als ik al heb gedaan.

Hopelijk kan ik dit doorzetten”, aldus Stephen Bunting. Bunting zal zijn borst moeten nat maken. In de eerste ronde treft hij Peter Wright en in de tweede ronde zal hij moeten opnemen tegen Gary Anderson of Jamie Caven. “Ik speelde zelf afgelopen weekend niet zo goed in Dusseldorf. Door het jaar heen heb ik wel goed gespeeld, dus daar richt ik me meer op”, reageerde Bunting.

De eerste ronde van de World Matchplay Darts zal beginnen op 19 juli en duren tot 21 juli. In de eerste ronde zal Michael van Gerwen het moeten opnemen tegen Steve Beaton. Ook de loting van de tweede ronde is dus al bekend. Voor Michael van Gerwen zijn Ian White of Terry Jenkins zijn mogelijke tegenstanders.

Raymond van Barnveld en Vincent van der Voort zijn de andere Nederlanders die in actie komen. Beide Nederlanders zullen het in de eerste ronde tegen elkaar moeten opnemen. De winnaar van deze partij komt in de tweede ronde Simon Whitlock of Kevin Painter tegen.

Back To Top