Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Voorbeschouwing Premier League Darts – Speelronde 12

De twaalfde speelronde van de Premier League Darts staat deze week op het programma. In de Phones 4u Arena in Manchester strijden de darters verder voor een plek bij de laatste vier. Er staan nog vier speelrondes op het programma. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld lijken al zeker van een plek bij de laatste vier, maar om deze veilig te stellen is nog één overwinning nodig.

Speelschema speelronde 12:

Robert Thornton – Peter Wright
Gary Anderson – Phil Taylor
Raymond van Barneveld – Adrian Lewis
Michael van Gerwen – Dave Chisnall
Gary Anderson – Robert Thornton

Robert Thornton – Peter Wright

De twee Schotten staan tegen elkaar in de eerste wedstrijd van de avond. Beide darters zijn de laatste weken uit vorm. Peter Wright staat nog wel op een derde plaats, maar wist van zijn laatste 4 wedstrijden slechts 1 wedstrijd te winnen. Voor Robert Thornton is het vanaf het begin van de competitie al lastig. Hij staat op dit moment zeven punten achter op plek drie en vier en móet dus winnen om nog kans te houden op de play-offs. In de eerste wedstrijd tussen de twee Schotten was er geen winnaar.

Gary Anderson – Phil Taylor

Een wedstrijd tussen de nummer vier en vijf en dus een belangrijke wedstrijd voor de play-offs. Phil Taylor is terug te vinden op de vierde plek en Anderson op de vijfde plek. Bij een overwinning van Anderson, zal hij minstens over Taylor heengaan en wellicht ook over Peter Wright. In de eerste wedstrijd wist Gary Anderson te winnen van Phil Taylor. Taylor was op dat moment niet in de vorm waarin hij nu steekt en dus zal het lastig worden voor Anderson om weer te winnen van ‘The Power’. Taylor won zijn laatste drie wedstrijden en kan dit weekend misschien over Peter Wright heengaan, die niet in een goede vorm steekt.

Raymond van Barneveld – Adrian Lewis

Van Barneveld heeft nog een overwinning nodig om zijn plek veilig te stellen bij de laatste vier. Het is wel nog afwachten in welke staat Van Barneveld op het podium komt. Afgelopen weekend viel de Hagenaar flauw op het vliegveld van Berlijn. Hij zal van goede huizen moeten komen om Adrian Lewis te verslaan. De Engelsman staat op dit moment drie punten achter op de nummer vier. Hij zal moeten winnen om nog kans te maken op een plek bij de top vier. De eerste wedstrijd tussen Van Barneveld en Lewis eindigde in een gelijkspel.

Michael van Gerwen – Dave Chisnall

Ook de andere Nederlander heeft nog een punt nodig om zich veilig te stellen. Mighty Mike kennende al hij vol voor de overwinning gaan. Voor Dave Chisnall is de Nederlander op dit moment niet de ideale tegenstander. Chisnall heeft zijn punten hard nodig. Op dit moment staat hij drie punten achter op de nummer vier en bij een nederlaag zal het moeilijk worden om zich nog terug te knokken. De eerste wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Dave Chisnall was een spannende wedstrijd en ging lange tijd gelijk op. Van Gerwen wist met een versnelling op het eind de overwinning toch veilig te stellen, 7-4.

Back To Top