Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Vier Nederlanders door op het EK Darts

Jelle Klaasen

European Championship Darts. Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort hebben de laatste zestien van det EK Darts bereikt dat dit weekend in het Duitse Mühlheim wordt gespeeld. Jelle Klaasen stuurde titelverdediger Adrian Lewis naar huis. Ook Gary Anderson, James Wade en Simon Whitlock gingen al in de eerste ronde onderuit. De Belgische broers Kim en Ronny Huybrechts hebben wel de tweede ronde bereikt.

Klaasen gooit titelverdediger Lewis naar huis

Jelle Klaasen was een van de grootste sensaties op de eerste dag van het EK Darts in Mühlheim. Hij versloeg regerend Europees kampioen Jelle Klaasen met 6-4. Lewis werd gezien als een van de grootste kanshebbers. Klaasen treft Jamie Caven in de partij voor de tweede ronde die vanmiddag wordt gespeeld.

Michael van Gerwen versloeg Justin Pipe met 6-3. Pipe kon Van Gerwen niet van slag brengen met zijn langzame speelstijl. Vandaag treft hij Brendan Dolan die gisteren indruk maakte door zijn 6-2 overwinning op Michael Smith waarbij zijn gemiddelde boven de 105 lag. Hiervan uitgaand zal het geen makkelijke partij worden voor van Gerwen.

Raymond van Barneveld speelde in de laatste wedstrijd van de avond tegen Simon Whitlock, Europees kampioen in 2012 en finalist in 2013. In de eerste zes legs gingen de mannen gelijk op maar daarna nam Barney afstand en liep van 3-3 uit naar 5-3. Whitlock kwam terug tot 5-4 maar kon het lot niet afwenden. Barney won met 6-4, mede dankzij zijn nieuwe bril. Of eigenlijk had hij die al bijna een jaar maar gebruikte hem nooit. Zijn manager had hem gezegd dat ding nu eens op te zetten. “Ongelooflijk,” zei Barney. “Het dartboard ziet er nu uit als HD!”

Vandaag treft Barney Vincent van der Voort. Die speelde op zijn beurt een sterke wedstrijd in de openingspartij tegen de Oostenrijkse qualifier Robert Wagner. Zijn gemiddelde kwam uit op 101.09 en ook in zijn dubbels was de Noord-Hollander vlijmscherp.

Van der Pas en Kist eruit

Benito van de Pas was net niet opgewassen tegen Peter Wright die hem met 6-5 versloeg. Christian Kist onderging hetzelfde lot tegen Mervyn King die eveneens met 6-5 won.

Ronny Huybrechts speelde tegen James Wade en stuurde hem naar huis met een 6-4 overwinning. Wade werd onder de grootste titelkanshebbers gerekend. Ronny’s volgende tegenstander is Mervyn King. Kim Huybrechts trof Dean Winstanley voor een cliffhanger. In de decider miste de Belg de bull voor de zege en vervolgens kreeg de Engelsman zijn pijlen niet in dubbel-twintig voor zijn finish. Kim finishte op dubbel acht. Vandaag treft hij Peter Wright aan de oche.

Een van de spannendste wedstrijden van vandaag is de clash tussen Phil Taylor en Lakeside-kampioen Stephen Bunting. Taylor zal hier ook zin in hebben en de debutant willen uitproberen en van zijn stuk brengen Want Bunting is nieuw in de PDC en Taylor houdt van psychologische oorlogsvoering aan de oche. In een wedstrijd eerder dit jaar, had Taylor daar nog wel succes mee. Maar Bunting weet nu wat hem te wachten staat en heeft maar één ding in gedachten: Taylor voorbijkomen door erover heen te walsen. Dit is een wedstrijd die zeer zeker het kijken waard is.

Tweede Ronde 888.com European Championship

Middagsessie 13.45 – 18.00
Terry Jenkins – Robert Thornton
Dave Chisnall – Ian White
Jelle Klaasen – Jamie Caven
Peter Wright – Kim Huybrechts

Avondsessie 20.00 – 00.00 uur
Raymond van Barneveld – Vincent van der Voort
Phil Taylor – Stephen Bunting
Michael van Gerwen – Brendan Dolan
Ronny Huybrechts – Mervyn King

Back To Top