Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Veel Nederlanders aanwezig in Gibraltar

Jelle Klaasen

De darters hebben dit weekend het zuidelijkste puntje van Spanje bezocht. Voor de European Tour gingen onder anderen van der Voort, Klaasen, van Gerwen en nog een aantal Nederlanders richting Gibraltar. van Gerwen stond door zijn eerste plaats in the Order of Merit direct in de tweede ronde. Vincent van der Voort, die in de top-16 staat van de ProTour Order of Merit had dit geluk niet, de plaatsing voor het toernooi was al bekend en van der Voort moest dus aantreden in de voorronde.

Nederlanders goed vertegenwoordigd in de voorronde

De eerste ronde van dit toernooi was druk bezet met Nederlanders. Van der Voort, die zich dus net niet wist te plaatsen, had het niet makkelijk in deze ronde. “The fastest player in the world”, zoals van der Voort ook wel wordt genoemd, stond tegenover Joey ten Berge. Van der Voort wist op het nippertje te winnen nadat de jonge ten Berge een elfde leg afdwong. In deze voorronde waren er in totaal maar liefst vier finaleronde met Nederlanders. Christian Kist speelde tegen Gino Vos. Kist wist niet te winnen van de wat minder ervaren Vos (6-4). Ook Richard van Zijtveld moest het met dezelfde score afleggen tegen een jonkie, Ryan de Vreede. Benito van de Pas, die kort geleden nog erg sterk speelde in Oostenrijk, won van Jelle Klaasen met 6-2

Zwaar verlies voor Jelle Klaasen

Het verlies van Jelle Klaasen in de voorronde van de European Tour in Gibraltar komt hem duur te staan. Na zijn slechte prestaties op het kwalificatietoernooi vorige week en de nederlaag afgelopen weekend zal Klaasen niet meespelen op de Betvictor World Matchplay. Op dit toernooi, wat al sinds 1994 elk jaar wordt georganiseerd, zullen in totaal drie Nederlanders meespelen. Uiteraard zal Michael van Gerwen Nederland vertegenwoordigen, maar ook Raymond van Barneveld en Vincent van der Voort staan op dit toernooi in het Engelse Blackpool.

Back To Top