Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen wint Singapore Darts Masters

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft gisteren het Singapore Darts Masters-toernooi gewonnen. In de finale bleek hij te sterk voor de Australiër Simon Whitlock die hij met 11-8 versloeg. Met deze zege pakte de Brabander zijn derde titel in de World Series of Darts en zijn tweede overwinning op rij.

Michael van Gerwen was al in de buurt van Singapore omdat hij samen met zijn Daphne op huwelijksreis was op Bali en zij zat dan ook op de tribune. Na afloop van de finale liet Van Gerwen weten dat deze overwinning veel voor hem betekent en dat hij heel blij is dat hij de allereerste Singapore Darts Masters heeft gewonnen. “Het voelt geweldig. Er is een grote markt voor darts in Azië en we hebben geweldig werk geleverd om de sport naar de mensen hier toe te brengen,” zei van Gerwen. Ook de komende twee weken wordt er gedart in het Verre Oosten

Halve finales

Eerder op de avond werden in het Singapore Indoor Stadium de halve finales gespeeld. Van Gerwen won daarin met 11-9 van James Wade terwijl Simon Whilock in de andere halve finale met 11-8 won van Dave ChisnallDave Chisnall.

Chisnall had Phil Taylor in de kwartfinales verslagen, maar hij kon zijn geluk niet vasthouden in zijn strijd tegen de Australiër. Whitlock opende sterk en pakte meteen de eerste twee legs. Zijn voorsprong hield hij de hele wedstrijd vast en al snel stond hij 10-4 voor. Chisnall kon terugkomen naar acht gewonnen legs maar Whitlock kon met 11-8 en een uitgooi op dubbel-tien een finaleplaats afdwingn.

Van Gerwen kreeg het in zijn halve finale niet bepaald op een presenteerblaadje van James Wade. De Engelsman speelde ontzettend sterk en haalde met 104,94 een hoger gemiddelde dan Van Gerwen. In de eerste vier legs bleven de twee perfect in evenwicht maar kon daarna een break forceren voor de 3-2 en de twee daarop volgende legs pakte hij met overwicht. Wade kon echter terugkomen naar 5-5. Daarop nam van Gerwen weer de leiding met 7-5 en Wade kon opnieuw terugkomen en nam ditmaal ook meteen de leiding met 7-8. Mighty Mike herstelde opnieuw en zette de stand op 9-8. Wade pakte de volgende leg en Van Gerwen maakte er 10-9 van. De gelijkmaker van Wade bleef dit keer uit en met 11-9 boekte Mighty Mike zijn plaats in de finale.

Van Gerwen maakte een vliegende start tegen Whitlock en pakte meteen de eerste drie legs. De Australiër had het publiek bovendien op zijn hand want zijn Australische fans waren in grote getale naar Singapore gekomen. Whitlock vocht zich terug naar 4-4 maar zag van Gerwen opnieuw langszij komen op weg naar een 6-4 voorsprong. Die bouwde de Brabander vervolgens uit naar 10-7. Whitlock dwong de volgende leg nog wel af maar kon niet voorkomen dat Mighty Mike daarna opnieuw toesloeg voor de 11-8 en winnaar werd van de Singapore Darts Masters.

World Series of Darts naar Australië

De komende weken wordt er opnieuw in het ‘Verre Oosten’ gedart. Volgende week, van 22 t/m 24 augustus, staat de derde wedstrijd in de World Series of Darts op het programma en wordt er in het Australische Perth gestreden om de titel van de Perth Darts Masters. De week daarna volgt de Sydney Darts Masters die van 28 t/m 30 augustus in het Australische Sidney wordt gespeeld.

Uitslagen halve finales Singapore Darts Masters – zaterdag 16 augustus 2014
Dave Chisnall 6-11 Simon Whitlock
Michael van Gerwen 11-9 James Wade

Finale:
Michael van Gerwen 11-8 Simon Whitlock

Back To Top