Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen prolongeert titel op Dubai Darts Masters

Michael van Gerwen

Op vrijdag 30 mei werd de finale van de Dubai Darts Masters gespeeld. Dubai staat niet bekend als een dartoord, maar het toernooi zag er toch piekfijn uit. De darters speelde in de buitenlucht waardoor zij ook nog rekening moeten houden met de wind. Na een aantal erg spannende voorronde waren het Michael van Gerwen en Peter Wright die het tot de finale wisten te schoppen. Mighty Mike was uiteindelijk de sterkste en versloeg Wright met 11-7. Met deze overwinning heeft van Gerwen zijn titel weten te prolongeren.

Michael van Gerwen moet alles geven in de eerste rondes

Van Gerwen had het enorm zwaar in de eerste rondes. De avond werd geopend met een wedstrijd tussen van Gerwen en Wade. Wade speelde de eerste sets stukken beter dan Mighty Mike, Mike moest dan ook alle zeilen bijzetten om deze achterstand terug te kunnen dringen. Van Gerwen wist uiteindelijk een gemiddelde van 102 per beurt te gooien en won met 10-9 van Wade. In de volgende ronde kwam hij Adrian Lewis tegen en ook Lewis bood behoorlijk wat weerstand. Gelukkig is van Gerwen zijn goede vorm nog niet kwijt en kon hij met een gemiddelde van 100 per beurt ook Lewis uitschakelen.

Wright komt met twee vingers op zijn neus in de finale

De Engelsman Wright had het stukken makkelijker. Snakebite, wat de bijnaam van de Engelsman is, kwam in de eerste ronde Phil Taylor tegen. Dit zou de lastigste tegenstander van het toernooi moeten zijn maar Taylor presteerde ver onder zijn maat. In de tweede ronde gooide Wright een gemiddelde van 85. Normaliter zou 85 te laag zijn om te winnen op een toernooi als dit, maar Dave Chisnall bood nauwelijks weerstand en verloor hopeloos van Wright.

Van Gerwen duidelijk de sterkste

Al vanaf het begin was van Gerwen de betere in de partij. Maar door een paar kleine foutjes van van Gerwen weet Wright toch weer terug te komen. Vanaf een 4-4 gelijkspel was Mighty Mike niet meer bij te houden. Mighty Mike wist in één keer door te stoten naar een 8-4 voorsprong voordat Wright weer wat terug wist te doen. Maar ook hierna bleek van Gerwen weer duidelijk de sterkste. Uiteindelijk won van Gerwen met een 180’er en een dubbel -16, de einduitslag was 11-7.

Back To Top