Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen op Sidney Darts Masters tegen Warren Parry

Michael van gerwen Sydney Masters Darts VI Images

Michael van Gerwen speelt donderdag in de achtste finales van de Sidney Darts Masters tegen Warren Parry uit Nieuw-Zeeland. De Nederland staat eerste op de ranglijst Order of Merit van de PDC, waarop Parry geen notering heeft.

De Sidney Darts Masters is een evenement binnen de reeks Worlds Series of Darts. Mighty Mike schopte het tot de finale bij de eerdere toernooien in Dubai, Singapore en Perth en won de eerste twee. Vorig weekend leed hij in de finale te Perth een nederlaag tegen Phil “The Power” Taylor – wie anders?

Van Gerwen aast op revanche op Sidney Darts Masters

“Ik heb nog nooit een toernooi in Australië gewonnen”, sipt Van Gerwen. “Dat moet ik dit weekend herstellen. Vorig jaar verloor ik in Sidney van Taylor en vorige week gebeurde dat weer. Het is tijd voor revanche. Darts groeit aanzienlijk in Australië en we gaan de liefhebbers een paar goede matches laten zien.”

Ogenschijnlijk was er in Perth niets mis met de vorm en prestaties van de wereldkampioen uit Oss. Van Gerwen rekende in de halve finale af met James Wade (11-6), terwijl de Engelsman toch een puik gemiddelde gooide van 100,7 per drie pijlen en meer 180’s wierp dan de Brabander (zes versus drie). Maar Van Gerwen pareerde de vuurkracht van Wade door scherp uit te gooien en vijf keer tegen de darts in een leg te pakken. In de finale was Taylor baas boven baas met een gemiddelde van 105,1 en drie breaks.

Titelverdediger Phil “The Power” Taylor treft Paul Nicholson, de nummer 23 van de Order of Merit, waarop Taylor tweede staat. Vorige week verloor de Australische Nicholson in de kwart finale van Van Gerwen en vorig jaar ging hij in Sidney onderuit tegen Taylor. “Ik word constanter”, zegt Nicholson. “Niemand verwacht dat ik Taylor versla, dus ga naar het podium met een ontspannen geest en zodra ik kansen krijg om uit te gooien dan grijp ik ze”.

Raymond van Barneveld ontmoet ook een thuisspeler, te weten Kyle Anderson (93e op de ranking). Donderdag gaan de wedstrijden in het Hordern Pavilion in het Moore Park om best of 11, zaterdag zijn de kwart finales best of 15. De halve finales betreffen best of 19 en de finale is een best of 21.

12:00 uur Nederlandse tijd (20:00 uur in Sydney)

Loting Sidney Darts Masters

  • Dave Chisnall – Damon Heta
  • Stephen Bunting – John Weber
  • Peter Wright – Loz Ryder
  • Raymond van Barneveld – Kyle Anderson
  • James Wade – Shane Tichowitsch
  • Phil Taylor – Paul Nicholson
  • Simon Whitlock – David Platt
  • Michael van Gerwen – Warren Parry
Back To Top