Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen op European Darts 8 tegen Ross Smith

Raymond van Barneveld

Zaterdag speelt Michael van Gerwen in de tweede ronde van het PDC European Tour Event 8 te Leipzig tegen Ross Smith. Raymond van Barneveld treft in de slotpartij Ian White.

European Darts 8

Dit weekend wordt de achtste en laatste bijeenkomst in het kader van de European Tour gehouden in het Kohlrabizirkus in het Duitse Leipzig. Vrijdag moesten 32 darters via zestien partijen bepalen welke zestien er zaterdag aan mogen treden tegen de zestien geplaatste darters.

Jelle Klaasen redde het net aan tegen Rickey Evans (5-6), terwijl Christian Kist met dezelfde cijfers verloor van Shaun Narain. Ryan de Vreede boekte een plek voor de volgende ronde door Max Hopp met 6-5 te kloppen. Ook Raymond van Barneveld had het zwaar, maar ging met de hakken over de sloot door tegen Michael Mansell (6-5). Topper James Wade kan de koffers pakken, want hij ging ten onder tegen Andy Smith (4-6).

De vele close scores geven aan dat het “best of eleven” scoresysteem zich niet leent voor veegpartijen. Ook de komende rondes worden volgens deze wijze afgewerkt, terwijl normaliter in elke ronde een hoger aantal legs behaald moet worden. Op deze manier zullen er eerder verrassingen ontstaan, zoals nu dus de uitschakeling van Wade.

Moeilijke periode voor van Barneveld

Raymond van Barneveld heeft het moeilijk sinds hij in mei de Premier League of Darts won. De 47-jarige Hagenaar hoopte de aansluiting met de wereldtop weer gevonden te hebben. In plaats daarvan sukkelde hij de afgelopen maanden en dreigt hij zelfs uit de top zestien van de ranglijst Order of Merit te vallen. Sinds 2006 behoort hij non-stop tot de zestien beste darters van de wereld.

Zaterdagmiddag is de temperatuur in Leipzig circa 25 graden Celsius. Dat is belangrijke informatie voor Barney. “Ik ben meer een winterspeler”, legt hij uit. “In de zomer plakt mijn shirt tegen me aan en is het erg heet op het podium.” Ook erkent hij dat hij moet is van het constante reizen.

Zaterdag treft hij Ian White, de nummer zeventien van de Order of Merit. Mighty Mikes tegenstander Smith is de nummer 53. Vincent van der Voort speelt tegen landgenoot De Vreede en Jelle Klaasen neemt het op tegen veteraan Mervyn King.

Programma Zaterdag 21 september

Van 12:00 tot 16:00 uur
Wes Newton – Kevin Painter
Simon Whitlock – Shaun Narain
Vincent van der Voort – Ryan de Vreede
Michael Smith – Jyhan Artut
Justin Pipe – William O’Connor
Andy Hamilton – Ronny Huybrechts
Jamie Caven – Dean Winstanley
Mervyn King – Jelle Klaasen

Van 18:00 tot 22:00 uur
Steve Beaton – Gerwyn Price
Kim Huybrechts – Andrew Gilding
Dave Chisnall – Roxy-James Rodriguez
Peter Wright – Michael Hurtz
Simon Whitlock – Steve West
Michel van Gerwen – Ross Smith
Brendan Dolan – Andy Smith
Ian White – Raymond van Barneveld

Back To Top