Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen in halve finale World Grand Prix

Michael van Gerwen

World Grand Prix. Michael van Gerwen speelt vanavond in de halve finale van de World Grand Prix tegen Stephen Bunting. Phil Taylor werd uit het toernooi gewerkt door James Wade.

Phil “The Power” Taylor heeft de World Grand Prix al elf keer gewonnen en niemand zou verbaasd zijn als de dartslegende zijn twaalfde machtsgreep zou realiseren. Deze zomer was hij nog in topvorm op de toernooien in Singapore en Australië. Het lijkt er echter op dat langere partijen met vele sets hem wat moeilijker af gaan dan kortere partijen met een beperkt aantal legs.

James Wade, de winnaar van de World Grand Prix in 2007 en 2010, profiteerde van het matige uitgooien van de man uit Stoke. Alhoewel Taylor geen enkele 180 gooide had hij wel een iets beter gemiddelde dan Wade. Ook zijn eerste dubbels waren in orde. Het uitgooien was echter ver onder zijn normale niveau met zeven uit 26.

Wade strijdt nu tegen de Schot Gary Anderson om een plek in de finale. Anderson heeft nooit eerder deze fase van de World Grand Prix bereikt.

Stephen Bunting – Michael van Gerwen

Van Gerwen, de winnaar in 2012, treft de man die begin dit jaar het belangrijkste toernooi won van de rivaliserende dartsbond BDO. Stephen Bunting schreef Lakeside op zijn naam en maakte een paar weken later bekend de BDO in te ruilen voor de PDC. De reden is simpel: het prijzengeld is bij de PDC vele malen groter dan bij de BDO. Maar de concurrentie daardoor ook.

Van Gerwen heeft tweemaal tegen Bunting gespeeld toen beide heren nog onderdeel waren van de BDO. Als broekjes speelden ze in 2005 op de Winmau World Masters tegen elkaar, toen Bunting won met 3-2. In 2006 was Van Gerwen op het Zwitsers Open sterker (2-0). Ook dit jaar verdeelden de darters de overwinningen. Van Gerwen won met 6-3 bij een UK Open Qualifier, Bunting was in mei de winnaar bij het Players Championship (5-4).

In de kwart finale worstelde Van Gerwen met Mervyn King, die hij twee jaar terug in de finale versloeg om in Dublin te titel te behalen. “Ik speelde niet zo best en King zette me onder druk”, zegt Van Gerwen over zijn 3-2 zege. “Het voelt aan als een gestolen overwinning.”

Halve finales World Grand Prix darts

Start om 20:00 uur Nederlandse tijd. Best of seven sets.
Gary Anderson – James Wade
Stephen Bunting – Michael van Gerwen

Back To Top