Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen favoriet voor Grand Slam of Darts 2014

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen begint de Grand Slam of Darts tegen Darren Webster. In Groep A is hij de grote favoriet – en ook voor de titel. Die titel is nu in handen van Phil Taylor die het toernooi start als de als tweede geplaatste man.

Van Gerwen is een van de zes Nederlanders die meespelen op het toernooi waar ook de Belgen Ronny en Kim Huybrechts aan meedoen. Er zijn in totaal 32 deelnemers, afkomstig uit zowel uit de PDC- als de BDO-dartersbond. De deelnemers hebben zich – op drie qualifiers na – geplaatst door een belangrijke titel in de wacht te slepen.

Winst Grand Slam of Darts belangrijk voor Van Barneveld

Singha Beer, dat het evenement sponsort, zorgt voor een volle prijzenpot met daarin vier ton aan Britse ponden. De winnaar neemt daarvan één ton mee naar huis. Voor Raymond van Barneveld zou een overwinning als een geschenk uit de hemel zijn; hij staat momenteel zestiende in de PDC Order of Merit en een plaatsje zakken betekent dat hij belangrijke toernooien mis zou lopen.

Het toernooi begint met een groepsfase. Er zijn acht groepen, A t/m H, met elk vier spelers; er wordt een ‘round robin’ gespeeld en dus bestaat de eerste ronde uit drie wedstrijden zodat alle spelers in een groep elkaar eenmaal treffen. De beste twee per poule gaan door naar de tweede ronde. De groepsfase wordt van zaterdag tot en met dinsdag gespeeld, de groepen A-D spelen steeds ’s middags en E-H ‘s avonds. Op woensdag en donderdag vindt de tweede ronde plaats en daarmee begint de knockout-fase. Op vrijdag en zaterdag worden de kwartfinales gespeeld en de finales volgen op zondag 16 november.

Behalve Van Gerwen spelen in groep A ook Kim Huybrechts en Jan Dekker. Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld komen uit in Groep D. Christian Kist speelt in Groep E waarin ook Phil Taylor speelt. Wesley Harms speelt zijn eerste wedstrijd in Groep H tegen Lakeside-kampioen Stephen Bunting

Zaterdag 8 november 2014 Wolverhampton Civic Hall

Middag – Groep A-D eerste wedstrijd 14.00 – 18.00 uur
Kim Huybrechts – Jan Dekker (A)
Scott Waites – Terry Jenkins (B)
Robert Thornton – Vincent van der Voort (D)
Alan Norris – Ronny Huybrechts (B)
Dave Chisnall – Keegan Brown (C)
Michael van Gerwen – Darren Webster (A)
Raymond van Barneveld – Robbie Green (D)
Adrian Lewis – Rowby-John Rodriguez (C)

Avond – Groep E-H eerste wedstrijd 20.00 – 00.00 uur
Andy Hamilton – Christian Kist (E)
Stephen Bunting – Wesley Harms (H)
Mervyn King – Tony O’Shea (G)
Peter Wright – Brendan Dolan (F)
Gary Anderson – Dean Winstanley (H)
Phil Taylor – Richie George (E)
Simon Whitlock – Michael Smith (F)
James Wade – Jamie Caven (G)

Back To Top