Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen en Van Barneveld door naar kwartfinales Unibet Masters.

Raymond van Barneveld Unibet Masters 2015

Unibet Masters 2015. Zowel Raymond van Barneveld als Michael van Gerwen hebben de kwartfinales van het Unibet Masters-toernooi gehaald. Vandaag treft van Gerwen de Engelsman Dave Chisnall en Raymond van Barneveld treft Terry Jenkins.

Goede start voor Van Barneveld op Unibet Masters

Van Barneveld speelde in de middag zijn eerste wedstrijd waarin hij de Australiër Simon Whitlock trof. Barney ging goed van start en stond al snel met 6-2 voor. Whitlock pakte vervolgens het initiatief terug en herstelde zich tot 6-5. Van Barneveld pakte de drie daaropvolgende legs en was nog één leg verwijderd van de zege. Whitlock probeerde het nogmaals en kwam terug naar 9-7, voordat de Hagenaar de laatste leg naar zich toe kon halen met een uitgooi op dubbel tien.

Michael van Gerwen speelde in de laatste wedstrijd van de avond en trof Wes Newon. De wedstrijd begon met een stuntelige openingsleg waarin Van Gerwen de bull miste voor een 170-uitgooi, maar omdat Newton ook miste, kon Michael alsnog als eerste uit. Vervolgens bouwde hij zijn voorsprong uit naar 2-1 en van daaruit naar 6-1. Hoewel Newton kon terugkomen naar 6-3 en later naar 9-5, kreeg hij op geen enkel moment geen grip op de Brabander. In de volgende leg was de man uit Fleetwood het eerst aan een finish, maar miste tops waarna van Gerwen met dubbel dertien de winst pakte.

Jenkins zendt Taylor naar huis

Terry Jenkins zorgde voor sensatie door Phil Taylor meteen al in de eerste ronde naar huis te sturen. Hij versloeg de beste darter ooit met 10-7, doordat Taylor te vaak onderuit ging op zijn dubbels. Jenkins maakte zijn reputatie van ‘giant slayer’ maar weer eens waar. Raymond van Barneveld wordt zijn volgende tegenstander.

Barney en ‘The Bull’ kwamen elkaar al vaak tegen en van die wedstrijden won Van Barneveld er net iets meer dan Jenkins: 13 tegenover 8. Ook speelden ze drie keer gelijk in de Premier League. Van Barneveld heeft één groot voordeel: hoe verder een toernooi vordert, wordt de kans dat Jenkins wint, statistisch gezien stukken kleiner – en we zitten al in de kwartfinale. Jenkins won nog nooit een groot toernooi en schittert vooral in de vroegste fase van een evenement. Het wordt hoe dan ook een boeiende wedstrijd en de winnaar speelt of tegen wereldkampioen Gary Anderson of tegen James Wade in de halve finale.

Peter Wright won weliswaar met 10-1 van Brendan Dolan, maar als je naar de statistieken kijkt, was het niet een heel sterke partij: Wright haalde een gemiddelde van 94.33 en gooide drie maal een maximum. 50% van zijn dubbels waren raak. Wie wel een ijzersterke indruk maakte, was Dave Chisnall: een gemiddelde van 106.30, vijf maal een 180 en 71% van zijn dubbels gingen geheel volgens plan het bord in. Robert Thornton was zijn tegenstander en die vocht voor wat hij waard was maar ging toch met 10-5 ten onder. Chisnall is de volgende tegenstander van Michael van Gerwen.

De laatste keer dat Van Gerwen en Chisnall elkaar tegenkwamen op een toernooi, was precies een jaar geleden, op het Masters dartstoernooi, eveneens in de kwartfinale. Toen was van Gerwen, die toen nog maar net wereldkampioen was, duidelijk de sterkste en won met 10-7. Ook statistische gezien in Michael nog altijd sterker dan Chisnall. De stand betreffende gewonnen wedstrijden is met 13-5 duidelijk in het voordeel van Van Gerwen. Maar als Chisnall zijn bloedvorm van gisteren meeneemt op het podium, krijgt de nummer een van de PDC Order of Merit het niet makkelijk in de kwartfinale. De winnaar van de partij treft vanavond Peter Wright of Adrian Lewis in de halve finale.

Unibet Masters 2015

Uitslagen eerste ronde, zaterdag 31 januari 2015
Peter Wright 10-1 Brendan Dolan
Robert Thornton 5-10 Dave Chisnall
Adrian Lewis 10-4 Ian White
Simon Whitlock 7-10 Raymond van Barneveld
James Wade 10-3 Mervyn King
Phil Taylor 7-10 Terry Jenkins
Gary Anderson 10-2 Andy Hamilton
Michael van Gerwen 10-5 Wes Newton

Kwartfinales, zondag 1 februari 2015 – middag 13.45 – 18.00 uur

Peter Wright v Adrian Lewis
Michael van Gerwen v Dave Chisnall
Terry Jenkins v Raymond van Barneveld
James Wade v Gary Anderson

Halve Finales, avond 20.00 – 00.00 uur
van Gerwen/Chisnall v Wright/Lewis
Jenkins/van Barneveld v Wade/Anderson

Back To Top