Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen eerste in Premier League Darts, Van Barneveld, Taylor en Anderson mee naar play-offs

Gisteravond stond de laatste speelronde van de Premier League Darts op het programma. In The Brighton Centre streden de laatste acht darters voor de vier play-offs plekken. De Nederlanders Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld waren al zeker, maar de beslissing voor de derde en vierde plek viel pas gister. De strijd om deze twee plekken ging tussen Gary Anderson, Phil Taylor en Peter Wright.

Peter Wright heeft door zijn verliespartij tegen Michael van Gerwen deze strijd verloren. Phil Taylor werd derde en Gary Anderson bemachtigde de vierde plaats.

Programma week 15:

  • Dave Chisnall – Adrian Lewis
  • Gary Anderson – Raymond van Barneveld
  • Robert Thornton – Phil Taylor
  • Peter Wright – Michael van Gerwen

Dave Chisnall – Adrian Lewis

De eerste wedstrijd van de avond was de enige wedstrijd waar niets meer op het spel stond. De darters speelde enkel nog voor de eindklassering en het daarbij horende prijzengeld. Dave Chisnall begon de wedstrijd, maar het was Adrian Lewis die gelijk het initiatief nam. Met twee 180-ers pakte hij de voorsprong. Helaas kon Lewis er geen 9-darter van maken, want hij miste zijn zevende pijl. Chisnall kwam goed terug tot 2-1 via tops. Dave Chisnall kon deze voorsprong niet lang volhouden. Adrian Lewis gooide zeer goed en het hoge gemiddelde van 110 was te veel voor Chisnall. Adrian Lewis liep al snel uit naar 2-4. Het probleem van Chisnall zat vooral in de dubbel. Hierdoor kwam hij tekort om het Lewis echt moeilijk te maken. Adrian Lewis won de pot uiteindelijk met 4-7.

Gary Anderson – Raymond van Barneveld

Gary Anderson deed vorige week goede zaken door zijn partij te winnen. Zijn twee concurrent verloren allebei punten. De Schot hoopt dat deze week een vervolg te geven tegen Raymond van Barneveld die al zeker is van een plek in de play-offs. Gary Anderson behield zijn eigen leg en kwam zodoende op een 1-0 voorsprong. Deze voorsprong hield hij niet lang vast. Van Barneveld pakte zijn eigen leg en met een 110-finish brak Van Barneveld, Anderson’sleg. De rebreak kwam al snel, want het was Gary Anderson die het initiatief pakte. De Schot gooide beter dan de Nederlander en liep snel weg van Van Barneveld. De Nederlander kreeg door het goede spel van Anderson bijna geen kansen op de dubbel en zag hierdoor Anderson weglopen tot 5-2. Voor Van Barneveld was het zaak om legs te pakken. Bij een grote nederlaag kon hij nog zakken naar de vierde plaats. Gary Anderson had hier echter maling aan en denderde door naar 6-2. In de negende leg kon hij 42 niet uitgooien en dus kreeg Van Barneveld kansen. Deze kansen pakte Van Barneveld om vervolgens ook zijn eigen leg te houden. Hierna wist Gary Anderson het wel af te maken, 7-4.

Robert Thornton – Phil Taylor

In de derde partij komt de derde kandidaat voor de play-offs op het podium. Phil Taylor heeft een overwinning nodig om zijn plek in eigen hand te houden. Bij een nederlaag of gelijkspel is hij afhankelijk van wat Peter Wright tegen Michael van Gerwen zal doen. Taylor was zichtbaar zenuwachtig gister tijdens zijn partij. Tijdens de eerste leg liep hij scorend weg van Thornton, maar hij kon de dubbels niet vinden. De wedstrijd ging gelijk op en al snel stond het 2-2. Thornton pakte zijn eigen leg en kwam zo op een 3-2 voorsprong. Na deze leg voerde Taylor de druk op. Met een 86-finish pakte hij de zesde leg en doordat Thornton 120 niet wist uit te gooien, brak Taylor de volgende leg, 3-4. Voor Robert Thornton was dit de mokerslag, maar ook Taylor was niet zeker van zijn zaak. Taylor wist met een trillende hand na veel moeite dubbel 1 uit te gooien en zo zijn voorsprong te vergroten. Taylor gaf zijn voorsprong niet meer uit handen en wist uiteindelijk met 7-5 te winnen van Robert Thornton.

Peter Wright – Michael van Gerwen

Peter Wright had aan het begin van de avond nog hoop een plek in de play-offs, maar door de overwinningen van Phil Taylor en Gary Anderson kon hij niet verder meer komen dan een vijfde plek. Michael van Gerwen wilde in de laatste wedstrijd laten zien dat hij klaar was voor de play-offs. De eerste leg van de wedstrijd ging nog wel naar Peter Wright, maar na deze leg zette Van Gerwen een tandje bij. Met een 180-er in de tweede leg en twee 180-ers in de derde leg wist de Nederlander de voorsprong snel overnemen. Het gemiddelde van Van Gerwen was te hoog voor Peter Wright. Het gemiddelde was in de vierde leg ruim 118 en hiermee overklaste hij Wright volledig. Wright pakte zijn eigen leg nog wel met een 161-finish en kwam terug tot 2-3. Verder dan dit kwam hij echter niet, want Van Gerwen liep al snel uit naar 5-2. De Nederlander gaf dit niet meer weg en wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 7-5.

Back To Top