Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Gerwen door, Van Barneveld out op World Grand Prix

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft donderdag een plek geboekt in de kwart finale van de World Grand Prix in Dublin. Raymond van Barneveld werd schijnbaar gehinderd door een rugblessure en was niet opgewassen tegen Mervyn King.

Van Gerwen zette Dean Winstanley opzij met 3-1. Mighty Mike vertoonde een prima scorend vermogen met een gemiddelde van tegen de 99, maar was slordiger met het gooien van dubbels. Daardoor kon Winstanley qua aantal gewonnen legs vlakbij de Brabander blijven: 3-2, 0-3, 3-0 en 3-1.

Barney zal met chagrijn terugblikken op de partij tegen King. De Haagse darter stond 2-0 in legs voor in de eerste set. King pakte zes legs op rij en stond toen met twee sets voor. In de derde set richtte Barney zich op, maar in de slotset miste hij liefst achttien darts op rij op de openingsdubbel (die alleen op dit toernooi vereist is). Mervyn King kon lachend de leg uitgooien terwijl de Nederlander nog niet eens had geopend. Barney verloor de vierde set met 0-3.

Phil Taylor – James Wade

De elfvoudig winnaar van de World Grand Prix Phil Taylor speelt in de derde kwart finale tegen de tweevoudige halve finalist van het wereldkampioenschap: James Wade. In de vorige ronde was The Power nog niet zo krachtig als hij nog steeds kan zijn. Hij versloeg Andres Gilding met 3-1 en deed dus simpelweg genoeg om niet in de problemen te komen.

Taylor kwam uit op een gemiddelde van 92 en dat is mager voor zijn doen. Gilding wist de levende legende echter niet op te jagen en boekte een zeer zwak gemiddelde van 83,7. Op de dubbels maakte Taylor er eigenlijk een potje van met negen uit 25.

Wade had een lastige avond tegen Robert Thornton en glipte ondanks een minder gemiddelde (92,5 versus 94,1) naar een 3-2 zege. De onderlinge stand tussen Taylor en Wade is 41-5 voor Taylor.

Michael van Gerwen – Mervyn King

De laatste match van vrijdag koppelt Van Gerwen aan de Engelsman King. De Brabander won twintig van de dertig partijen tegen King. “Ik ben tevreden over mijn hoge gemiddelde. Ik miste te veel dubbels en ik weet dat ik beter kan dan dit. Er zit nog meer in het vat”, aldus Van Gerwen.

De kwart finales, start 20:00 uur Nederlandse tijd
Richie Burnett – Stephen Bunting
Kevin Painter – Gary Anderson
Phil Taylor – James Wade
Michael van Gerwen – Mervyn King

De uitslagen van donderdag
Peter Wright 2-3 Stephen Bunting
Richie Burnett 3-1 Terry Jenkins
Michael van Gerwen 3-1 Dean Winstanley
Raymond van Barneveld 1-3 Mervyn King

Back To Top