Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van der Voort wint EuroTour in Oostenrijk

Jamie Caven

Vincent van der Voort verraste vriend en vijand door dit weekend de EuroTour in Oostenrijk te winnen. Van der Voort was dit jaar niet goed in vorm, maar de laatste tijd gaat het steeds beter. Hij wist al twee keer in de kwartfinale te komen van een EuroTour, maar sinds gisteren heeft hij er ook een weten te winnen. Het was voor Vincent van der Voort de grootste toernooizege bij de PDC. In Salzburg wist Van der Voort in de finale te winnen van Jamie Caven.

Donderdagavond was Vincent van der Voort nog niet zeker van een plek in het hoofdtoernooi. In het kwalificatieduel gaf Van der Voort maar twee legs weg en zo kwam hij in het hoofdtoernooi. In de tweede ronde trof hij landgenoot Christian Kist. Het werd een zeer mooie partij op hoog tempo. Van der Voort wist in deze partij bijna een 9-darter te gooien. Uiteindelijk wist hij door een gemiddelde van 100 met 6-2 te winnen van Christian Kist. Justin Pipe werd in de derde ronde verslagen met 6-2. Het bleef moeilijk voor Van der Voort, omdat hij telkens langzame spelers trof. Toch kwam de Nederlander niet in de problemen. In de twee volgende rondes wist Van der Voort te winnen van Brendan Dolan (6-1) en John Part (6-2). In de halve finale was de Oostenrijker Mensur Suljovic de tegenstander. Maar ondanks dat het Oostenrijkse publiek massaal tegen hem was, wist Van der Voort te winnen met 6-3. Tot de 3-2 was het erg spannend. In de zesde leg pakte Van der Voort een break en deze gaf hij niet meer weg.

Jamie Caven was de tegenstander in de finale van Van der Voort. Jamie Caven had een moeilijke route gehad naar de finale. In de kwartfinale wist Caven met 6-5 te winnen van Phil Taylor. Nadat hij de alleswinner uit Engeland had verslagen, moest hij in de halve finale zien af te rekenen met Peter Wright. Ook deze partij won Caven met 6-5 en zodoende stond hij in de finale. De Engelsman nam ook in de finale het voortouw tegen Van der Voort. Tot de 2-2 ging het nog gelijk op, maar hierna wist Caven weg te lopen naar 5-2. Maar Van der Voort gaf nog niet op. Hij won zijn eigen leg om vervolgens ook Caven’s leg te breaken. Door een 136-finish pakte Van der Voort ook de tiende leg en zo stond het weer gelijk. Van der Voort won ook de elfde leg en boekte zo zijn grootste toernooizege bij de PDC.

Back To Top