Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van der Voort enige Nederlander op European Tour Event 7

Vincent van der Voort VI Images

Het PDC European Tour Event 7 vindt plaats van vrijdag 5 tot en met zondag 7 september. Plaats van handeling is het Glaspalast in Sindelfingen, Duitsland. Vincent van der Voort is de enige Nederlandse deelnemer.

Dit is de zevende van de acht evenementen binnen de PDC European Tour. De 48 spelers mogen 100.000 pond aan prijzengeld verdelen. De winnaar strijkt daar 20.000 pond van op. Zestien spelers zijn direct in het hoofdtoernooi opgenomen, waaronder de als eerste geplaatste Gary Anderson.

Andere toppers zijn Dave Chisnall, Peter Wright, Steve Beaton, Adrian Lewis, Simon Whitlock, Mervyn King en uit België Kim Huybrechts. Daarnaast hebben 32 spelers via de kwalificatie een plek bemachtigd, waaronder Kyle Anderson die vorige week in Sydney won van Raymond van Barneveld.

Taylor, van Gerwen en Van Barneveld dartsmoe

Phil Taylor won uiteindelijk de twee toernooien die in het kader van de World Darts Masters in Australië werden georganiseerd. Taylor, van Gerwen en Van Barneveld zijn van al dat reizen even dartsmoe en laten deze European Tour Even 7 schieten. Omgekeerd was Adrian Lewis juist absent in Australië en verschijnt hij wel in Sindelfingen.

Het speelschema is momenteel nog niet bekend. Op donderdag 4 september vechten de ongeplaatste spelers onderling uit, wie op vrijdag een partij tegen één van de zestien wel geplaatste darters mag spelen.

Debuut voor Kyle Anderson op de European Tour

Voor Kyle Anderson wordt het de eerste keer op de European Tour. Nadat hij dus eerst Barney en vervolgens landgenoot Simon Whitlock had verslagen, legde hij het af tegen Taylor. De darter met de bijnaam “The Original” liet echter ook toen zien wat hij in zijn mars heeft, door 167 uit te gooien.

“Na mijn prestaties in Sydney ben ik geïnspireerd geraakt om Europa in te gaan en om er de rest van het jaar tegenaan te gaan”, zegt Anderson. Begin 2014 drukte hij zijn neus al tegen het venster door op het PDC WK Darts een negendarter te gooien.

De geplaatste spelers: 1. Gary Anderson 2. Brendan Dolan 3. Robert Thornton 4. Dave Chisnall 5. Peter Wright 6. Ian White 7. Kim Huybrechts 8. Steve Beaton 9. Adrian Lewis 10. Simon Whitlock 11. Mervyn King 12. Vincent van der Voort 13. Justin Pipe 14. Jamie Caven 15. Terry Jenkins 16. Michael Smith

Back To Top