Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van de Pas wil kunnen concurreren met Taylor

Phil Taylor

Benito van de Pas is een 21 jarige darter uit het Noord-Brabantse Tilburg. Van de Pas speelde van 2009 tot 2014 mee in het BDO circuit maar sinds kort is van de Pas te bewonderen in het PDC circuit. De darter uit Tilburg is al vanaf begin dit jaar in topvorm. Het begon allemaal op de PDC Qualifying school. Van de Pas pakte op de eerste dag al direct een tourkaart. De weken daarna ging het alleen maar beter met van de Pas, met een klassering bij de laatste 64 op de UK open en een halve finale plaats op de Players Championship in Crawley.

In de European Tour deed van de Pas het ook verrassend goed. Zowel in de vierde als in de vijfde editie wist hij het tot de laatste 16 te schoppen. Het is niet de eerste keer dat de darter in het PDC circuit laat zien wat hij kan. In zijn eerste Challenge Tour weekend wist het jonge darttalent zelfs twee keer de finale te bereiken. In de European Tour bleef zijn succes ook niet bij een plaats bij de laatste zestien. In tour 7 wist van de Pas net niet de hoofdprijs binnen te slepen, hij werd tweede. Een aantal weken later was het wel raak, in de 9e European Tour werd hij dan eindelijk eerste.

Interview met van de Pas

Waar de goede vorm van van de Pas opeens vandaan komt weet hij zelf ook niet zeker. Wat hij wel weet is dat het op privé gebied op dit moment ook lekker gaat en dat werkt alleen maar in zijn voordeel. Van de Pas is op dit moment voornamelijk aan het trainen op zijn finishes en zijn dubbels om zo nog beter te kunnen concurreren met grootheden in het PDC circuit als Phil Taylor en landgenoot Michael van Gerwen.

Big Ben, zoals Benito ook wel wordt genoemd door zijn fans, traint voornamelijk in zijn eentje en het prijzengeld dat hij wint investeert hij voor het grootste deel in PDC toernooien, dit blijkt een goede investering te zijn. Op dit moment is het doel van Benito de top 64 van de Order of Merit te bereiken. Als hij dit heeft bereikt gaat hij voor de top 32 en uiteindelijk de top 16 om zo misschien de eerste plaats van, misschien dan wel nog steeds Michael van Gerwen, over te nemen.

Back To Top