Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Barney kwartfinale World Grand Prix | Benito van de Pas – Gerwyn Price live

World Grand Prix Benito van de Pas bookmakers voorspellingen gokken Getty

Vandaag speelt Benito van de Pas in de tweede ronde van de World Grand Prix tegen Gerwyn Price. Het is de openingspartij van de avond en de heren betreden rond 20:00 uur (NL tijd) de oche. Plaats van handeling is Dublin.

Dinsdag won Raymond van Barneveld zijn partij in de tweede ronde tegen Steve Beaton. Barney won met 3-1 en komt in de kwartfinale uit tegen John Henderson, de bedwinger van Michael van Gerwen.

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

World Grand Prix 2017

Geleidelijk wordt de lengte van de partijen op de World Grand Prix opgevoerd. Was de openingsronde nog een best of three sets, in deze ronde en de kwartfinale gaat het om best of five sets. En natuurlijk geldt het principe “double in, double out” ook nog steeds.

De gemiddeldes die bij de World Grand Prix worden behaald tonen aan dat die begindubbel voor de nodige vertragingen kan zorgen. Gemiddeldes van onder de negentig zijn niet ongewoon, terwijl bij de andere toptoernooien je weinig potten breekt als je niet minstens richting de honderd gaat. Dat komt allemaal door gefaalde pogingen om de leg te starten, want die gemiste pijlen tellen wel mee voor het moyenne.

Benito van de Pas – Gerwyn Price

Zo bereikte Van de Pas in zijn partij tegen Cristo Reyes een gemiddelde van 83,6 en klokte Price tegen Michael Smith af op 86,4. De 32-jarige Welshman was tot 2014 eigenlijk een rugbyspeler en sinds 2015 draait hij fulltime mee in het PDC-circuit. We kunnen niet spreken van een bliksemcarrière, maar gezien zijn verleden verloopt de overgang behoorlijk succesvol. Hij staat negentiende op de wereldranglijst en beleefde dit jaar twee hoogtepunten, met de finale plek bij het landentoernooi World Cup of Darts (met Mark Webster) en de tweede plaats op het UK Open.

Van de Pas, veertiende op de Order of Merit, wacht nog op zo’n lekker motiverende piek, maar boekt wel gelijkmatige resultaten. Hij is 24 jaar en dat is historisch gezien nog zeer jong voor een dartspeler; dat Michael van Gerwen al zo jong domineert is een grote uitzondering. Hij staat 2-1 voor in de onderlinge stand. Die ene zege van Price kwam wel tot stand op de World Grand Prix 2016 (2-0).

Doe een voorspelling! Inzetten doe je bij Mr Green

Weddenschappen darts

Wedden op darten? Gerwyn Price is nipt favoriet op 1.83 en Benito van de Pas noteert 2.00. We tippen dat de Tilburger niet met twee sets of meer gaat verliezen, de +1.5 sets handicap op Van de Pas noteert bij bookmaker Mr Green 1.46.

Programma darten vandaag

Gerwyn Price – Benito van de Pas
Mensur Suljovic – Steve West
Richard North – Simon Whitlock
Peter Wright – Mervyn King

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top