Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Van Barneveld en Van Gerwen samen aan kop in de Premier League

Gisteren stond alweer de dertiende speelronde van de Premier League of Darts op het programma. De eerste en tweede plek voor de play-offs lijken al vergeven aan de Nederlanders, maar achter deze twee is het nog spannend.

De strijd voor plek drie en vier lijkt te gaan tussen Phil Taylor, Peter Wright en Gary Anderson. Of kan één van de achtervolgers nog voor een verrassing zorgen.

Robert Thornton – Dave Chisnall

Robert Thornton is al uitgeschakeld in de strijd om de derde en vierde plek, maar tegenstander Dave Chisnall heeft nog kans om een plek in de play-offs te krijgen, hiervoor moet hij wel winnen van Thornton. Dit leek gisteravond onmogelijk. Thornton begon zeer sterk aan de eerste leg met twee 180-ers en wist mede hierdoor de eerste leg te winnen. Ondanks het hoge tempo van Robert Thornton, kon Chisnall toch goed bijblijven. Na vier legs was de wedstrijd nog in evenwicht, 2-2. In de vijfde leg ging de 180-regen van Thornton door. Na negen pijlen stond de Schot al op 32 en zo pakte hij de vijfde leg.

Het ging gelijk op tot de negende leg. Hierin pakte Thornton alweer de leiding en dit keer gaf hij het niet meer weg. In de tiende leg brak hij Chisnall’s leg en liep hij uit naar 6-4. Het werd hierna nog wel 6-5, maar Thornton stelde zijn zege veilig in de 12e leg. Thornton bleef op de laatste plek staan, maar hoopt in de komende weken nog wat te stijgen om meer prijzengeld te winnen. Voor Chisnall is het seizoen ook ‘over’. Hij maakt geen kans meer op de play-offs.

Raymond van Barneveld – Phil Taylor

De tweede wedstrijd van de avond ging tussen de aartsvijanden Van Barneveld en Taylor. Van Barneveld is zo goed als zeker van een plek in de play-offs, maar Phil Taylor is nog niet zeker van deze plaats. De eerste break van de wedstrijd vond plaats in de derde leg. Nadat beide darters een leg hadden gepakt, was het Barney die in de derde leg de dubbel 16 niet kon vinden.

Hierdoor kreeg Taylor nog een kans en die maakte hij af, 1-2. Taylor leek na deze leg het heft in de handen te nemen door eerst zijn eigen leg te winnen en daarna de vijfde leg met een 174 te openen. Van Barneveld ging hier niet mee akkoord en gooide er gelijk een 180 overheen en pakte mede hierdoor de vijfde leg, 2-3.

Hierna was het Raymond van Barneveld die de overhand nam en al snel uitliep naar een 5-3 voorsprong door vier legs op een rij te pakken. Hij kon de winst hierna niet pakken. Net als in de eerste wedstrijd van het seizoen, werd het een gelijkspel. Taylor kwam terug naar 5-5 en hierna wisten beide darters niet meer te breken.

Michael van Gerwen – Gary Anderson

De derde wedstrijd ging tussen Van Gerwen en Anderson. Van Gerwen is al zo goed als zeker van een plek in de play-offs, maar Gary Anderson strijdt nog voor een plek bij de eerste vier. Michael van Gerwen begon nog goed aan de wedstrijd door met een 13-darter de eerste leg binnen te halen. Hierna wist de Nederlander de triples en dubbels niet meer te vinden. Gary Anderson brak Van Gerwen al in de derde leg.

Van Gerwen leek zich klaar te maken voor een rebreak met nog 40 op het bord, maar Anderson gaf hem deze kans niet en maakte 108 af en liep hierdoor uit naar 1-3. Anderson bleef goed gooien, terwijl Van Gerwen moeite had om hoge scores te halen. Dit was ook snel terug te zien op het scorebord, want Anderson liep al snel uit naar een 1-5 voorsprong. Vanaf de zevende leg was de reeks van Anderson over. Van Gerwen wist eindelijk weer zijn eigen leg binnen te halen, 5-2. Terugbreken lukte Van Gerwen niet en dus won Anderson de wedstrijd met 4-7.

Adrian Lewis – Peter Wright

De vierde wedstrijd van de avond ging tussen Lewis en Wright. Lewis moest winnen om nog kans te maken op een plek in de play-offs. Lewis begon sterk op zijn triples, maar de dubbels gingen minder goed. Al snel was het Wright die een 2-0 voorsprong wist te pakken. Peter Wright was niet in staat om deze voorsprong lang vast te houden. Adrian Lewis was goed aan het gooien en wist al snel terug te komen. Door de hoge scores van Lewis wist hij zelfs de voorsprong over te nemen, 4-3. Door een break in de tiende leg liep Adrian Lewis uit naar 6-4. Hij kon de wedstrijd niet afmaken en gaf Peter

Back To Top