Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Unibet Masters: Van Gerwen haalt kwartfinale na thriller

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen is door naar de kwartfinales van de Unibet Darts Masters na een overwinning op Raymond van Barneveld – maar wat een bloedstollend spannende wedstrijd was dat! Tot in de laatste leg stond de druk er volledig op. Van Gerwen besliste de wedstrijd in de decider uiteindelijk met een score van 134, 180 en 171 met nog 16 op het bord. Van Barneveld had nog 42 staan na negen pijlen (hij gooide 180, 140 en 139). Van Gerwen had het voordeel van de eigen leg en kon als eerste uit op dubbel acht.

Van Gerwen begon de wedstrijd goed en pakte meteen de eerste leg. Van Barneveld, echter, nam de leiding en liep uit tot een 5-2 voorsprong. Van Gerwen beleefde daarop zijn Hulk-moment en kwam terug naar 6-6. Vervolgens gingen de Nederlanders gelijk op naar 9-9 en kon Van Gerwen deze cliffhanger besluiten 10-9.

Huybrechts onderuit op Unibet Masters

Ook Adrian Lewis is door na een 10-4 overwinning op Kim Huybrechts. Daarin speelde wel mee dat Huybrechts niet helemaal geconcentreerd was omdat zijn moeder na een operatie op IC ligt met een te lage bloeddruk. Of Lewis het echt cadeau kreeg, zal vandaag blijken als hij James Wade treft. Lewis heeft moeite met Wade die 65% van alle eerdere duels won.

Gary Anderson is de enige van de drie deelnemende Schotten die dag twee heeft bereikt. In het Royal Highland Centre in Edinburg versloeg hij Andy Hamilton met 10-7. Peter Wright ging met 7-10 onderuit tegen Justin Pipe en Robert Thornton trok aan het kortste einde tegen Dave Chisnall die de match besliste met 10-8.

Ook Withlock naar huis

Mervyn King was de afgelopen weken al goed in vorm en toonde dat ook gisteren weer in zijn strijd tegen Simon Whitlock. King won met 10-7. Ook James Wade heeft last van vormbehoud; hij versloeg Brendan Dolan met 10-5. Phil Taylor bereikte de kwartfinales na een 10-4 overwinning op Wes Newton.

Vanmiddag worden de kwartfinales gespeeld op het Unibet Darts Masters toernooi. Van Gerwen speelt tegen Dave Chisnall en de winnaar van deze partij speelt ’s avonds in de halve finale tegen de winnaar van de partij tussen Mervyn King en Justin Pipe. Dat betekent dat Mighty Mike pas in de finale tegenover Phil Taylor kan komen te staan. Voor vanmiddag tegen Chisnall, is Van Gerwen favoriet. Dit jaar lukte het Chisnall nog geen enkele keer om te winnen van de Brabander. De kans is dan ook groot dat Van Gerwen de halve finale haalt waar hij Mervyn King zal treffen. King speelt namelijk ook een sterk seizoen en hoewel hij drie uit vier partijen verloor van Pipe kwamen ze elkaar ruim een jaar geleden voor het laatst tegen.

Taylor speelt ’s middags tegen Gary Anderson en de winnaar speelt tegen James Wade of Adrian Lewis in de halve finale. Anderson heeft een paar magere jaren achter de rug maar aan het begin van 2014 kwam er een omslag en hij begon weer mee te doen voor de grote prijzen. Taylor daarentegen, beleeft een mindere periode, is tegenwoordig de nummer twee van de wereld en dit jaar vloog hij er verrassend vaak al vroeg in een toernooi uit. Anderson kwam Taylor dit jaar vijf keer eerder tegen. De Schot won twee maal, verloor ook twee maal en een keer speelden de heren gelijk. Ook de statistieken wijzen er dus naar dat de mannen meer aan elkaar gewaagd zijn dan ooit tevoren – met recht is deze partij het topaffiche van de middag.

Middagprogramma Unibet Darts Masters 13.45 – 18.00 uur

Mervyn King v Justin Pipe
James Wade v Adrian Lewis
Phil Taylor v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Dave Chisnall

Avondprogramma: 20.00 – 00.00 uur

Halve Finales
Taylor/Anderson v Wade/Lewis
van Gerwen/Chisnall v King/Pipe

Finale

Back To Top