Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Unibet Masters 2015: Van Gerwen treft Newton in eerste ronde

Michael van Gerwen Unibet Masters 2015

Unibet Masters 2015. Vandaag heeft de loting plaatsgevonden van de Unibet Masters 2015, het lucratieve toernooi voor de top zestien van de Order of Merrit, dat gehouden wordt op zaterdag 31 januari en zondag 1 februari.

Michael van Gerwen loot als nummer één van de plaatsingslijst automatisch de nummer zestien van de wereld, Wes Newton. Newton kende een teleurstellend WK Darts, hij verloor namelijk al in de eerste ronde van qualifier Cristo Reyes. ‘Mighty Mike’ en Newton speelden veertien keer eerder tegen elkaar, de huidige head-to-head tussenstand is 12-2 in het voordeel van onze landgenoot.

Raymond van Barneveld is de tweede Nederlander die meedoet aan de Unibet Masters. ‘Barney’ gaat in de eerste ronde spelen tegen Simon Whitlock, die de laatste maanden niet in goeden doen is. Voor Van Barneveld is het van groot belang geweest dat hij flink wat prijzengeld gepakt heeft op het afgelopen Wereldkampioenschap. Hierdoor is hij van plaats zestien naar plaats tien gestegen en hoeft hij dus niet meer in de eerste ronde te spelen tegen de nummer één van de wereld. Dit was tijdens de laatste editie wel het geval, toen ging hij onderuit tegen Van Gerwen.

Kraker in eerste ronde Unibet Masters 2015

De meest interessante eerste ronde partij gaat tussen James Wade en Mervyn King. Deze twee heren stonden afgelopen jaar nog in de finale van dit invitatietoernooi in Edinburgh. In deze legendarische finale speelde ‘The King’ een uitstekende partij en liep uit naar een 9-2 voorsprong in een best-of-20 wedstrijd. Wade kwam echter terug en besliste de wedstrijd alsnog met 11-10 in zijn voordeel. Het betekende voor ‘The Machine’ zijn eerste grote titel in drie jaar tijd.

‘’De finale van afgelopen jaar tussen James Wade en Mervyn King was een van de grootste thrillers die ik ooit heb meegemaakt’’, aldus PDC-voorzitter Barry Hearn. ‘’Het is ironisch dat ze elkaar nu al in de eerste ronde tegenkomen.’’

Volledige loting en bracket Unibet Masters 2015

Michael van Gerwen (1) v Wes Newton (16)
Robert Thornton (8) v Dave Chisnall (9)
Peter Wright (5) v Brendan Dolan (12)
Adrian Lewis (4) v Ian White (13)
Phil Taylor (2) v Terry Jenkins (15)
Simon Whitlock (7) v Raymond van Barneveld (10)
James Wade (6) v Mervyn King (11)
Gary Anderson (3) v Andy Hamilton (14)

Back To Top