Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Unibet Masters 2015: Michael van Gerwen favoriet

Michael van Gerwen Unibet Masters 2015

Unibet Masters 2015. De Unibet Darts Masters begint dit jaar met waar het vorig jaar mee eindigde. James Wade speelt tegen Mervyn King in zijn eerste wedstrijd. Afgelopen jaar versloeg hij King in de finale en dit weekend in Milton Keynes hoopt hij zijn titel te kunnen prolongeren.

Het toernooi heeft een prijzenpot van £160.000 en de beste zestien spelers van de PDC doen mee. De plaats van handeling is de ArenaMK in het Engelse Milton Keynes. Morgen worden de acht wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld, en de kwartfinales vinden plaats op zondagmiddag 1 februari. Op zondagavond ten slotte, worden de halve finales gespeeld met daarna de finale. Michael van Gerwen is favoriet bij de bookmakers.

Van Barneveld en Whitlock hebben wat goed te maken

Raymond van Barneveld begint zijn campagne tegen de Australische darter Simon Whitlock in de middagsessie. Van Barneveld speelde de afgelopen maanden wat teleurstellend, maar datzelfde geldt ook voor Simon Whitlock. Beide mannen hebben iets goed te maken. Historisch gezien zijn deze mannen meer aan elkaar gewaagd dan wie dan ook in dit toernooi. Ze troffen elkaar vijfentwintig keer eerder. Van Barneveld won twaalf keer, maar dat deed Whitlock ook. Een keer werd het gelijkspel. Als van Barneveld de Australiër overleeft, speelt hij op zondagmiddag in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Phil Taylor en Terry Jenkins.

Michael van Gerwen favoriet voor Unibet Masters 2015 titel

Michael van Gerwen speelt in de laatste wedstrijd van de avondsessie waarin hij Wes Newton treft. Van Gerwen is sinds begin van dit jaar geen wereldkampioen meer en daarmee valt er wat druk van zijn schouders. Maar hij staat nog wel altijd bovenaan in de PDC Order of Merit en de grootste uitdaging voor de komende tijd is om Phil Taylor voor te blijven op deze ranglijst. Hij is als eerste geplaatst en daarmee is hij ook favoriet voor de titel. Als van Gerwen wint van Newton, speelt hij op zondagmiddag tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Robert Thornton en Dave Chisnall

Alle ogen gaan natuurlijk vooral uit naar de kersverse wereldkampioen. Gary Anderson speelt in de voorlaatste wedstrijd van de avond en zijn eerste tegenstander wordt Andy Hamilton. Anderson wordt als tweede getipt voor de titel van de Darts Masters, nog vóór Phil Taylor. De druk die op Andersons schouders ligt, is groter dan een jaar geleden toen hij zijn terugkeer naar de top net begon. Het is zijn eerste optreden als wereldkampioen. Als Anderson wint van Hamilton, komt hij zondag of titelverdediger James Wade tegen, of Mervyn King.

Mervyn King kampte afgelopen maand met een rugblessure waar hij inmiddels van is hersteld. Hij heeft veel zin in het toernooi en hoopt de geleden schade in te kunnen lopen én zich te revancheren voor de verloren finale van afgelopen jaar. Wade begon afgelopen jaar erg sterk, maar kon die vorm later in het jaar niet vasthouden. Ook dit wordt een wedstrijd waar de vonken vanaf zullen schieten.

Eerste ronde Unibet Masters 2015 – zaterdag 31 januari 2015

Middagprogramma Unibet Masters 2015 13.45-18.00 uur
Peter Wright – Brendan Dolan
Robert Thornton – Dave Chisnall
Adrian Lewis – Ian White
Simon Whitlock – Raymond van Barneveld

Avondprogramma Unibet Masters 2015 20.00-00.00 uur
James Wade – Mervyn King
Phil Taylor – Terry Jenkins
Gary Anderson – Andy Hamilton
Michael van Gerwen – Wes Newton

Back To Top