Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

Unibet Masters 2014: Van Gerwen en Taylor favoriet

Phil Taylor

Unibet Masters. Dit weekend wordt er een spannend dartstoernooi gespeeld waar alleen de beste zestien van de PDC aan deel mogen nemen: de Unibet Masters. Onder de deelnemers ook twee Nederlanders, allereerst natuurlijk wereldkampioen en sinds een week tevens Europees kampioen, Michael van Gerwen. Daarnaast speelt ook Raymond van Barneveld die nog net op de zestiende plaats van de ranglijst balanceert. Het toernooi levert de winnaar £50.000 op en ‘Barney’ kan zo’n bedrag dus hard gebruiken. Hij zal dan wel meteen in de eerste ronde Mighty Mike van Gerwen moeten verslaan, anders gaat hij met slechts £5000 naar huis.

Het toernooi wordt over twee dagen verspreid gespeeld. Vandaag staan de acht wedstrijden van de eerste ronde op het programma: vier in de middag en vier in de avond. Morgen worden ’s middags de kwartfinales gespeeld en ’s avonds de halve eindstrijd en de finale.

Van Barneveld met magisch wapen

Om die finale te bereiken en winnen, moet Van Barneveld – of Van Gerwen – wel eerst voorbij Phil Taylor zien te komen. Afgelopen week werd de voormalige nummer een van de wereld op het Europees Kampioenschap uitgeschakeld door debutant Stephen Bunting. Taylors magie werkt niet meer zoals voorheen. Van Barneveld, daarentegen, heeft een nieuw magisch wapen: een bril. En daarmee ziet hij alles. Vlijmscherp, zoals de puntjes van zijn darts.

Over dit toernooi zei Van Barneveld dat het erg belangrijk voor hem is. “Ik zal alles geven want ik wil de beste Nederlandse speler zijn – maar Michael is op dit moment fenomenaal. Vorig jaar verslieg ik hem in Schotland maar hij groeit en groeit en soms ziet het eruit alsof hij niet kán missen,” zei Barney. “He is de nummer een van de wereld én wereldkampioen, maar hij is niet onverslaanbaar. Als je hem onder druk houdt, maakt hij misschien fouten – maar als je hem kansen geeft, trekt ‘ie je kop eraf!”

Van Gerwen gaat voor de Unibet Masters titel

“Ik heb dit toernooi nog nooit eerder gewonnen, dus het is mijn bedoeling dat te doen, maar ik moet me op elke match concentreren. Ik ken Raymond heel goed en we kennen elkaars spel, dus ik zorg dat ik klaar ben voor hem en we zullen zien wat er gebeurd, maar het wordt een fantastische wedstrijd,” vertelde Van Gerwen.

De winnaar uit de partij Van Gerwen vs Van Barneveld, speelt in de kwartfinale tegen Dave Chisnall of Robert Thornton. Mike of Ray kan Taylor dus pas op zijn vroegst in de halve finale tegen het lijf lopen.

Taylor begint tegen Wes Newton en de winnaar van die partij speelt tegen Gary Anderson of Andy Hamilton. Naast de twee Nederlanders speelt er ook een Belg: Kim Huybrechts. Hij speelt zijn eerste partij tegen Adrian Lewis en de winnaar speelt tegen James Wade of Brendan Dolan. Peter Wright start zijn toernooi tegen Justin Pipe en de winnaar treft op zondagmiddag Simon Whitlock of Mervyn King.

The Unibet Masters – Eerste Ronde

Middagsessie (13.45-18.00 uur)
Peter Wright – Justin Pipe
Dave Chisnall – Robert Thornton
Simon Whitlock – Mervyn King
Adrian Lewis – Kim Huybrechts

Avond (20.00-00.00 uur)
James Wade – Brendan Dolan
Phil Taylor – Wes Newton
Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld
Gary Anderson – Andy Hamilton

Back To Top