Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifiers: Michael van Gerwen opnieuw de sterkste

Michael van Gerwen UK Open Qualifiers

UK Open Qualifiers. Na twee van de eerste drie UK Open Qualifiers 2015 te hebben gewonnen, eiste Michael van Gerwen ook gisteren de eindzege op. ‘MvG’ kende een uitstekende dag en rekende in de finale af met landgenoot Jelle Klaasen: 6-5.

Voor Van Gerwen betekende het tevens zijn 39e overwinning in 40 wedstrijden sinds zijn verloren halve finale op het PDC WK Darts 2015. Zijn enige nederlaag leed hij op het eerste kwalificatietoernooi voor de UK Open, hij verloor toen van Adrian Lewis.

Op het Robin Tennis Park Centre in Wigan won de nummer één van de wereld achtereenvolgens van Nathan Aspinall, Joe Cullen, Kim Huybrechts, Mark Webster, Michael Smith en Andrew Gilding. Jelle Klaasen was te sterk voor Ian Lever, Alan Norris, Kevin Painter, Terry Jenkins, Jamie Caven, alvorens hij met 6-2 afrekende met Phil Taylor.

Van Gerwen vecht zich terug na achterstand

In de finale leek Van Gerwen op voorhand de grote favoriet voor de eindzege. Toch was het ‘Cobra’ die sterk uit de startblokken kwam en een 3-0 voorsprong nam. Van Gerwen pakte vervolgens de daaropvolgende twee legs, mede door een knappe 125 finish. Toch slaagde hij er niet in om door te pakken en kwam Klaasen op een 5-2 voorsprong, waarmee hij op één leg van de eindzege kwam. Tien matchdarts waren echter niet aan de voormalig Lakeside-kampioen besteed, waarna Van Gerwen de wedstrijd alsnog met 6-5 in zijn voordeel besliste.

Met zijn eindzege neemt ‘Mighty Mike’ opnieuw een cheque van 10.000 pond in ontvangst. Klaasen, die nog steeds wacht op zijn tweede toernooizege bij de PDC, moet genoegen nemen met een lager bedrag.

UK Open Qualifiers 5

Zondag 21 februari staat het vijfde Coral UK Open Qualifier toernooi op het programma. Voor onder andere Benito van de Pas en Christian Kist is het te hopen dat ze beter presteren dan gisteren, toen verloren ze al in de eerste ronde van lager geklasseerde spelers.

Hetzelfde geldt voor Vincent van der Voort en Raymond van Barneveld, zij gingen al in de tweede ronde onderuit in Wigan. Van der Voort verloor van Mensur Suljovic en ‘Barney’ moest zijn meerdere erkennen in Andrew Gilding.

Back To Top