Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifiers 2015: Michael van Gerwen slaat dubbelslag

Michael van Gerwen UK Open Qualifiers

UK Open Qualifiers 2015. Michael van Gerwen heeft dit weekend twee van de drie gespeelde UK Open Qualifiers op zijn naam geschreven. Alleen de eerste van de drie finales die dit weekend werden gespeeld glipte Van Gerwen door de vingers doordat Adrian Lewis in sublieme vorm stak en de winst opeiste in het Robin Park Tennis Centre in Wigan.

Drie van de zes qualifiers UK Open 2015 gespeeld

Dit weekend werden de eerste qualifiers voor het UK Open Darts gespeeld in het Engelse Wigan. De aanloop naar het hoofdtoernooi van de UK Open, dat wordt gespeeld van 6-8 maart 2015 in Minehead, bestaat uit zes qualifiers. De eerste drie werden afgelopen weekend gespeeld en de overige qualifiers staan op de agenda voor het laatste weekend van deze maand. Op elk van de drie dagen deden maar liefst 256 darters mee in Wigan.

Van Gerwen begon zijn weekend ‘zwak’ toen hij op vrijdag in de finale tegen Adrian Lewis speelde. Lewis stak in de vorm van zijn leven, en teerde nog op het succes van een dag eerder toen hij een daverende winst op Raymond van Barneveld boekte in de Premier League.

Net geen whitewash tegen Van Gerwen op UK Open qualifier

Lewis begon de dag op vleugels. Hij haalde een gemiddelde van 121.86 in een 6-0 whitewash tegen Ryan Harrington die hij beduusd achterliet. In de finale tegen Van Gerwen werd het echter geen whitewash – hoewel het maar weinig scheelde. Lewis won met 6-1 en behaalde een gemiddelde dat iets minder hoog lag dan het onwaarschijnlijk hoge gemiddelde van eerder op de dag.

Na afloop van de eerste UK Qualifier zei winnaar Adrian Lewis: “Michael had nog iets van me tegoed want hij versloeg me steeds weer in onze laatste zes, zeven wedstrijden, dus vanavond het ik het betaald gezet, ik ben een gelukkig mens”.

Makkelijke overwinning Van Gerwen op Van der Voort op UK Open Qualifier

Lewis’ geluk was echter maar van heel korte duur. Een dag later stond Van Gerwen alweer opnieuw in de finale. Daarin trof hij niet Lewis, maar Vincent van der Voort. Van Gerwen was Lewis al tegengekomen in de halve finale waarin hij het was die de rollen omdraaide: Lewis ging met 1-6 onderuit. Mighty Mike won de finale tegen Van der Voort eveneens met 6-1.

Maar daar bleef het niet bij. Op zondag stond Van Gerwen voor de derde dag op rij in de finale. Daarin trof hij weer geen Lewis, maar James Wade die met 6-1 het nakijken had tegen de Sloopkogel uit Vlijmen. Wade had Lewis in de halve finale uitgeschakeld en voorkwam daarmee dat Jackpot zich opnieuw kon wreken voor wéér een verloren partij tegen Van Gerwen. Eerder op de dag speelde Van Gerwen tegen o.a. Stephen Bunting en trof hij Vincent van der Voort in de kwartfinale.

Met het winnen van een tweede prijs en twee keer de hoofdprijs, verdiende van Gerwen £25,000 pond. De UK Open Qualifiers 4-6 staan gepland voor 20 t/m 22 februari en ook dan wordt er in het Engelse Wigan gespeeld.

Back To Top