Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifier: Taylor wint, Barney faalt in halve finale

Phil Taylor UK Open Qualifier

UK Open Qualifier 2015. Gisteren werd in Wigan de zesde en laatste UK Open Qualifier afgewerkt van dit jaar. Dit houdt dus in dat het voor veel darters hun laatste mogelijkheid was om zich te kwalificeren voor het toernooi dat op 6 maart begint. Daarnaast was het ook voor de echte topdarters, die zich al gekwalificeerd hadden, een toernooitje om te testen of ze nog op het hoge niveau zitten wat momenteel vereist is. Phil Taylor was de beste, Michael van Gerwen de grote afwezige.

Eerste UK Open Qualifier overwinning Taylor

Het was de eerste UK Open Qualifier die Taylor dit seizoen wist te winnen. Om in de finale te komen versloeg ‘The Power’ onder andere toppers als Dave Chisnall Alan Norris en Adrian Lewis. In de finale kwam hij uiteindelijk terecht bij Ian White. White, die bekend staat om zijn goede resultaten op toernooien die niet rechtstreeks op tv worden uitgezonden, versloeg in zijn tocht naar de finale onder andere Mervyn King (in deze kwartfinale gooide White nog een 9-darter) en Raymond van Barneveld. De halve finale tegen de laatstgenoemde was een spannende. Van Barneveld kreeg maar liefst zes matchdarts tegen de Engelsman maar wist geen van zijn kansen te verzilveren en liep daardoor de finale tegen Taylor mis. Vincent van der Voort, die eerder dit jaar nog een finale van een UK Open Qualifier behaalde, viel vandaag tegen. Hij verloor zijn eerste wedstrijd met 6-4 van Kyle Anderson.

Van Gerwen haakt af, toch nummer 1

Opvallende afwezige vandaag was niemand minder dan Michael van Gerwen. Van Gerwen wist van de eerste vijf UK Open Qualifiers driemaal te winnen en werd dus vandaag ook aan de oche verwacht om zijn vierde titel binnen te halen. De reden van afwezigheid van Van Gerwen is echter wel te verklaren. De Nederlander heeft in de eerste vijf toernooien al dusdanig veel prijzengeld bij elkaar gegooid dat de eerste plek op de ranglijst hem al niet meer kan ontgaan.

De top tien van de zes UK Qualifiers bij elkaar is als volgt.
1 van Gerwen, Michael £36,000
2 Lewis, Adrian £23,000
3 Smith, Michael £17,000
4 Taylor, Phil £12,750
5 van der Voort, Vincent £9,500
6 Wade, James £7,750
7 Klaasen, Jelle £7,750
8 White, Ian £7,500
9 Webster, Mark £5,250
10 Huybrechts, Kim £5,000

Van Barneveld staat met 4,500 pond op een veertiende plek.

Back To Top