Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifier: Michael Smith wint vijfde Qualifier

Vincent van der Voort UK Open Qualifier

UK Open Qualifier 2015. Michael Smith is de grote winnaar van het vijfde kwalificatietoernooi voor de Coral UK Open. ‘Bulleyboy’ won in de finale met 6-5 van Adrian Lewis en verzekerde zich hiermee van zijn vierde titel bij de PDC.

Gezien zijn speelschema is het erg knap dat de 24-jarige Smith er met de eindzege vandoor ging. Hij rekende achtereenvolgens af met Stephen Carrett, Kevin Thomas, Simon Whitlock, Vincent van der Voort, Daryl Gurney en Adrian Lewis.

In de finale tussen Smith en ‘Jackpot’ ging het tot 4-4 gelijk op. Op dat moment wist Smith een break te forceren en kon hij gooien voor de wedstrijd. Lewis vocht zich echter terug en dwong een beslissende elfde leg af. Het leek er ook op dat Lewis er met de winst vandoor ging, maar hij slaagde er niet in om 58 uit te gooien. Smith mocht terugkomen voor dubbel zes en won hiermee het toernooi en een cheque van 10.000 pond.

Van der Voort beste Nederlander

Op het vijfde kwalificatietoernooi was Van der Voort de beste Nederlander. ‘The Dutch Destroyer’ schopte het tot de kwartfinale waarin hij verloor van de latere winnaar Smith. Michael van Gerwen en Christian Kist gingen één ronde eerder onderuit. Van Gerwen moest zijn meerdere erkennen in Terry Jenkins en Kist verloor van Eddie Dootson.

De grootste verrassing kwam gisteren op naam van Jeffrey de Zwaan. De jonge Nederlander won in de vierde ronde met 6-3 van niemand minder dan Phil Taylor. De Zwaan noteerde in deze wedstrijd een gemiddelde van ver boven de 100. Een ronde later ging De Zwaan onderuit tegen landgenoot Kist.

Zondag 22 februari laatste UK Open Qualifier

Vandaag staat alweer het laatste kwalificatietoernooi voor het Coral UK Open 2015 op het programma. Na vijf qualifiers zijn Michael van Gerwen, Jelle Klaasen en Vincent van der Voort terug te vinden bij de beste acht op de Order of Merit en zijn zij zeker van deelname aan de UK Open 2015. Overige toppers zoals Raymond van Barneveld en Christian Kist moeten nog hun uiterste best doen voor een plaats in het hoofdtoernooi.

Back To Top