Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifier 2: Van Gerwen de sterkste op kwalificatietoernooi UK Open

Michael van Gerwen UK Open qualifier

UK Open Qualifier 2. Michael van Gerwen was gisteren de trotse winnaar van het tweede kwalificatietoernooi voor het UK Open 2016. De 26-jarige Nederlander rekende in de finale met 6-4 af met Alan Norris.

De nummer één van de wereld, die 10.000 Britse heeft verdiend met deze titel, verloor slechts twee legs in zijn eerste vijf wedstrijden. ‘Mighty Mike’ begon de dag met ‘whitewashes’ op Matt Padgett en Joe Murnan, waarna Arron Monk met 6-1 werd verslagen. Via een 6-0 overwinning op Benito van de Pas en 6-1 zege op Adrian Lewis, de winnaar van vrijdag, plaatste Van Gerwen zich voor de halve finale. De finale bereikte hij uiteindelijk dankzij een 6-4 overwinning op Simon Whitlock.

Verliezend finalist Alan Norris blijft ook in zijn tweede jaar goed presteren bij de PDC. Op weg naar zijn tweede Pro Tour finale rekende hij achtereenvolgens af met Prakash Jiwa, Devon Peterson, Stephen Bunting, Jeffrey de Graaf, Lee Evans, Kim Huybrechts en Jamie Lewis. Dankzij deze prestatie mag ‘Chuck’ 5.000 pond bijschrijven op de Order of Merit.

Vijf Nederlanders bij laatste zestien

Naast ‘MvG’ waren er gisteren nog vier andere Nederlanders die het tot de laatste zestien reikte in Wigan. De grootste verrassing was Berry van Peer, die zich zelfs voor de kwartfinale plaatste. In de kwartfinale ging hij echter onderuit tegen Simon Whitlock. ‘Bionic’ houdt wel 1.500 Britse ponden over voor de Order of Merit.

Benito van de Pas, Vincent van der Voort en Jelle Klaasen slaagde er niet in om de laatste acht te bereiken. Van de Pas ging onderuit tegen Van Gerwen, Van der Voort verloor van Van Peer en de 31-jarige Klaasen moest zijn meerdere erkennen in Kyle Anderson. Alle andere deelnemers werden al voor de achtste finales uitgeschakeld in Wigan.

Uitslagen UK Open Qualifier 2

Kwartfinale
Michael van Gerwen 6-1 Adrian Lewis
Simon Whitlock 6-2 Berry van Peer
Jamie Lewis 6-2 Kyle Anderson
Alan Norris 6-3 Kim Huybrechts

Halve finale
Michael van Gerwen 6-4 Simon Whitlock
Alan Norris 6-5 Jamie Lewis

Finale

Michael van Gerwen 6-4 Alan Norris

UK Open Qualifier 3

Het dartsweekend wordt zondag 7 februari afgesloten met het derde UK Open Qualifier toernooi in Wigan. Na zijn succes van gisteren hoopt Van Gerwen ook vandaag weer de sterkste te zijn. De nummer één van de wereld zal vermoedelijk wel veel concurrentie krijgen van rivalen Phil Taylor en Adrian Lewis. Mocht ‘MvG’ aan het langst eind trekken, dan mag hij opnieuw 10.000 Britse ponden in ontvangst nemen.

Back To Top