Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Qualifier 1: Van Gerwen en Van Barneveld in Wigan

Raymond van Barneveld UK Open qualifier 1

UK Open Qualifier 1. Het wordt wel de FA Cup van het darts genoemd. De eerste qualifier van de UK Open gaat van start met de meeste topspelers en veel regionale helden.

Na het WK van vorige maand en de Unibet Masters of Darts is het weer tijd voor darts in grotere competitievorm. Afgelopen week was alweer de eerste ronde van de Premier League of Darts. En nu staan alle toppers tussen de minder bekende darters van Engeland in Wigan voor de eerste UK Open Qualifier.

UK Open qualifier: Wie volgt Michael van Gerwen op?

Het Coral UK Open heeft een ingewikkeld en uitgebreid format. In zes qualifiers moeten darters zoveel mogelijk goede resultaten neer te zetten om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi van de UK Open. Op basis van die resultaten wordt een Order of Merit (een soort ranglijst) samengesteld. De top 32 daarvan komt automatisch in de derde ronde terecht. De nummers 33-64 komen in de tweede ronde. En de nummers 65-117 komen in de eerste ronde en voorronde terecht. Ook worden 32 qualifiers bij de amateurs toegevoegd van qualifiertoernooien, die ook in de eerste ronde en voorronde komen.

Het toernooi wordt sinds 2003 gespeeld. Phil Taylor is recordhouder met vijf zeges, voor Raymond van Barneveld en James Wade met ieder twee. De andere overwinningen gingen naar Roland Scholten, Robert Thornton, Adrian Lewis en vorig jaar Michael van Gerwen. Toen versloeg hij in de finale Peter Wright met 11-5. Opvallend was dat die finale de enige partij was van Mighty Mike waarin hij niet boven de 100 gemiddeld gooide.

Michael van Gerwen, Phil Taylor en Raymond van Barneveld bij UK Open Qualifier

Phil Taylor UK Open Qualifier 1Het is een drukke tijd voor de beste darters van de PDC. Na de Masters of Darts en eerste ronde van de Premier League mogen ze nu dus alweer aan de bak. Het is even afwachten of wereldkampioen Gary Anderson meedoet, omdat hij zich ziek moest afmelden voor de eerste ronde van de Premier League.

Voor titelverdediger Michael van Gerwen – die vorig jaar drie van de zes qualifiers won – wordt het een kwestie van zichzelf revancheren. Want in de Premier League verloor hij donderdag met 7-4 van James Wade, doordat hij vooral op de dubbels erg veel miste.

Een scherp contrast met Raymond van Barneveld, winnaar van de UK Open in 2006 en 2007. Doordat hij juist zo fantastisch was op de dubbels in Leeds, won hij met 7-2 van zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. Barney gooide zelfs 7 van de 9 dubbels erin! Een mooie kans dus om die lijn door te zetten op dit aantrekkelijke toernooi met soms een leuke lokale verrassing.

Back To Top