Ga naar hoofdinhoud
#advertentie
Bet365 Sport – Nummer één voor dartsweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl

UK Open Darts 2015: Van Gerwen voor eerste keer winnaar UK Open

Michael van Gerwen UK Open darts 2015

Coral UK Open 2015. Michael van Gerwen is voor de eerste keer in zijn carrière de grote winnaar van het UK Open Darts 2015. De Nederlander rekende in de finale af met Peter Wright. Het werd 11-5 voor de nummer één van de wereld.

Op weg naar de grote finale won ‘Mighty Mike’ vandaag van Devon Peterson en Andrew Gilding. Op papier zijn dit makkelijkere tegenstanders dan de spelers waarmee Wright moest afrekenen. De Schot won achtereenvolgens van Phil Taylor en Stephen Bunting.

Van Gerwen titelhouder van vier Major-toernooien

Met het winnen van dit toernooi is Van Gerwen de huidige titelhouder van meerdere Major-toernooien: World Grand Prix, European Championship, The Masters en het UK Open. Daarnaast mocht hij gisteren ook 60.000 pond bijschrijven, waardoor hij opnieuw uitloopt op de Order of Merit.

‘’Het is geweldig dat ik ook dit toernooi eindelijk heb mogen winnen’’, aldus Van Gerwen tegenover de PDC. ‘’In de finale haalde ik niet mijn beste niveau, maar ik heb hard moeten werken om de finale te halen. Dit geldt natuurlijk ook voor Peter die achtereenvolgens moest spelen tegen Phil en Stephen.’’

‘’Ik was een beetje nerveus in de finale, maar heeft iedere speler. Je wilt namelijk nooit een finale verliezen. Ik houd van het spelletje en het entertainen van het publiek en ik hoop dat ik deze sport nog lang kan beoefenen’’, besloot ‘MvG’.

‘Deze baby was gewoon te goed’

Voor ‘Snakebite’ was het de derde keer dat hij in de finale van een televisie-toernooi verloor van Van Gerwen. Toch was de Schot erg tevreden met zijn finaleplaats en kan hij met vertrouwen toewerken naar de Premier League van aanstaande donderdag.

‘’Dit weekend heeft me enorm veel energie gekost, dus de komende dagen kan ik mooi mijn rust nemen. Ik ben erg tevreden met mijn finaleplaats, wat natuurlijk niet slechts is voor een onprofessionele darter. Helaas was deze baby in de finale gewoonweg te goed voor me’’, vertelde Wright met een knipoog, naar aanleiding van zijn aanvaarding met Van Gerwen tijdens de Premier League wedstrijd van afgelopen week.

Uitslagen UK Open Darts zondag 8 maart

Kwartfinale
Michael van Gerwen – Devon Petersen 10-5
Andrew Gilding – Mensur Suljovic 10-8
Peter Wright – Phil Taylor 10-6
Stephen Bunting – Mervyn King 10-6

Halve finale
Michael van Gerwen – Andrew Gilding 10-8
Peter Wright – Stephen Bunting 10-0

Finale
Michael van Gerwen – Peter Wright 11-5

Back To Top